Asociația „Protha” invită tinerii să se înscrie la atelierele de teatru din cadrul Festivalului de Teatru Tânăr „Ora de Teatru”

0
80

Cea de a III-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr „Ora de Teatru” se va desfășura în 3 orașe și tot atâtea comune din județul nostru, respectiv Focșani, Odobești, Panciu, Pufești, Soveja și Vidra, oferind posibilitatea participanților și spectatorilor de a se alătura numeroaselor ateliere de teatru. În cadrul acestora, tinerii își pot dezvolta abilitățile, inițiativa și independența în acțiune. Ei vor putea relaționa cu alte persoane, petrecându-și timpul în mod plăcut. Asociația „Protha” anunță că liceenii din Odobești, Panciu și Vidra au posibilitatea de a se înscrie la atelierele de teatru la liceele „Duiliu Zamfirescu”, „Ioan Slavici” și „Simion Mehedinți” ori pe aplicația https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKGMolW_qlyhecd31gs_gx2yz14LztAvHuKkkfLAzobER-GA/viewform . „Fiindcă un eveniment de acest gen se realizează în echipă și are la bază persoane interesate și pasionate să facă ceva pentru ei și pentru comunitate așteptăm alături de noi, ca și voluntari, pe orice persoana deschisă la o nouă provocare. Până pe 28 august 2021 persoanele interesate pot completa aplicația https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9zAa9BDqO-nKdBFoLnsQt4lIwFcIN1cNxtnEOBcqz6RdufQ/viewform .

Liceeni, din orice localitate din țară, precum și cei din diaspora, pot aduce pe scena festivalului spectacolele trupelor din care fac parte. Aplicația creată pentru secțiune spectacole se poate completa până la 28 august 2021. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUZQjnav5dlBSNvFDZzS41cvsJrH4b2xScV_6NMqr_m5AT4g/viewform .

Elevii, de la nivelul gimnazial, din Pufești, Soveja și Vidra, pentru a participa la atelierele de teatru, care vor fi realizate în localitățile respective, se pot adresa partenerilor noștrii de proiect,Școala Gimnazială Pufești, Centrul Cultural “Simion Mehedinți” Soveja și Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra, pentru a se înscrie la activități. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, în calitate de partener al proiectului, va oferi posibilitatea copiilor diagnosticați cu autism și al celor instituționalizați, interesați de o nouă experiență sau de continuarea a celei avute anul trecut, să se înscrie la atelierele de teatru realizate în locațiile acestei instituții. Atelierele pentru copii cu deficiențe de auz și vorbire se realizează în locația Centrului Școlar pentru Educatie Incluzivă „Elena Doamna” Focşani. Acesta în calitate de partener al proiectului oferă copiilor înscriși la cursurile sale oportunitatea de noi experiențe prin participarea la atelierele de teatru sau de a fi din nou alături de formatorii proiectului. Înscrierea la atelierele de teatru se va realiza la această instituție. Orice instituție școlară, din județul Vrancea, interesată de a oferi elevilor oportunitatea de a-și petrece timpul liber prin participarea la atelierele de teatru oferite de organizatorii proiectului, se poate adresa asociației noastre și în limita resurselor financiare și umane existente vom desfășura atelierele și în alte localități / locații decât cele anunțate inițial. Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru” este un proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea și organizat de către Asociația Protha Panciu. Partenerul principal al organizatorului este Universitatea de Arte Tg. Mureș. Alături de aceștia își aduc contribuția și partenerii tradiționali Ateneul Popular “Mr. Ghe. Pastia” Focșani, Ansamblul Folcloric “Țara Vrancei” Focșani și Casa de Cultură “Mihai Eminescu” Panciu. Evenimentul are loc ca urmare a participării la proiect a sponsorului principal al evenimentului Vexio. Accesul la toate activitățile proiectului este gratuit, în limita locurilor disponibile și cu respectarea regulilor de sănătate publică impuse de autorități. Informațiile cu privire la desfășurarea proiectului sunt disponibile pe site-ul festivalului https://www.festivaluloradeteatru.ro, pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/oradeteatru sau pe pagina de Instagram https://www.instagram.com/fest.teatrutanar.ora.de.teatru ”, se arată într-un comunicat al Asociației „Protha” Panciu, organizatorul festivalului.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.