ATENȚIE! E pericol de şoc termic din cauza gerului

0
759

În regiunile cu ger năprasnic, este risc mare de şoc termic. Sunt şi 50 de grade diferenţă între temperatura din încăperi şi cea de afară iar asta ne poate da peste organismal, chiar sănătoși tun fiind. Cei mai vulnerabili sunt  vârstnicii şi copiii mai mici de trei, dar mai ales cardiacii, care pe ger aprig trebuie să rămână în casă. Și încă ceva foarte important: în caz de degerături, nu frecaţi mâinile sau picioarele afectate, ne sfatuiesc medicii!

Specialiștii spun că orice diferenţă de temperatură mai mare de zece grade suprasolicită organismal.  Cei care ies trebuie să-şi pună mai multe straturi de haine, mănuşi, fular în jurul gâtului, căciulă cu urechi şi încălţăminte care să nu fie prea strâmtă. Alcoolul nu încălzeşte, ci creşte riscul de a face degerături în timp ce  ceaiurile sau alte lichide calde sunt recomandate!

Şi pielea e afectata de ger, aşa că specialiştii recomandă creme hidratante, inclusiv cu factor de protecţie. Zăpada intensifică radiaţia solară, aşa că nu trebuie uitaţi ochelarii de soare.

Cei care mănâncă bine şi se hidratează sunt mai bine protejaţi de frig.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.