Atenție! IGSU testează din nou sistemul RO-ALERT

0
147

În perioada următoare, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, va realiza o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT. Scopul testărilor vizează examinarea funcționării sistemului. Astfel, vor fi transmise mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.
Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa mesajul: “TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Cine primește un astfel de mesaj nu trebuie să intre în panică și nici să se pună la adăpost.
Modul de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.
“Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare.
Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.
Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor activități de testare a sistemului”, transmite IGSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here