Atenție la bolile de sezon! Boala diareică acută lovește, în principal, copiii de vârstă mică

0
246

copii parc - Atenție la bolile de sezon! Boala diareică acută lovește, în principal, copiii de vârstă mică

Atenție la igienă și la ce preparate consumați în această perioadă, când temperaturile sunt ridicate iar alimentele se strică rapid. Riscați să ajungeți în spital dacă nu țineți cont de recomandările medicilor și nu vă spălați pe mâini cât de des posibil, manevră pe care trebuie să o efectuați și când vine vorba de fructe și legume.

În ultima săptămână, în grija medicilor din Vrancea au ajuns zeci de persoane, majoritatea copii dar nici adulții nu sunt scutiți de aceste probleme. Oamenii au acuzat greață, vomă, diaree și chiar febră, diagnosticul stabilit de medici fiind în majoritatea cazurilor de boală diareică acută.

Specialiștii constată că numărul bolnavilor cu acest diagnostic a crescut în ultima perioadă, motiv pentru care recomandă prudență maximă.

Potrivit  medicilor din DSP Vrancea, 71 de cazuri de boală diareică acută au fost înregistrate în ultima săptămână iar  19 persoane au necesitat internare, cei mai afectaţi fiind copiii mici.

Medicii spun că bolile diareice pot fi transmise prin  alimente dar şi prin apă, iar perioadele de incubaţie variază între 12 şi 72 ore. Principalele surse de infecţie sunt reprezentate de alimente şi ape contaminate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.