Atenție la cuptorul cu microunde! Ce alimente devin toxice dacă sunt gătite, încălzite sau dezghețate cu acest aparat

0
325

Cuptorul cu microunde este un aparat electrocasnic controversat care deși este foarte necesar în zilele noastre, mulți experți consideră că datorită radiațiilor devine periculos pentru sănătatea noastră. Deși economisim timp atunci când alegem să gătim diverse mâncăruri și ne face viaţa mai uşoară trebuie să ştim cum să-l folosim corect şi ce alimente să nu decongelăm sau preparăm astfel, pentru a nu ne face rău. Experții trag un semnal de alarmă și ne spun ce alimente nu ar trebui să se găsească niciodată în cuptorul cu microunde.

Usturoi

Primul aliment de pe lista experţilor în domeniu și care este cel mai contraindicat pentru a fi gătit în cuptorul cu microunde este usturoiul. Atunci când este expus la cuptorul cu microunde, usturoiul nu numai că îşi pierde  nutrienții și mineralele din compoziție dar dezvoltă  proprietăți ce pot fi deosebit de dăunătoare sănătăţii noastre.

Broccoli

Situaţia este similară și în cazul broccoliului, ale cărui beneficii scad considerabil atunci când este gătit în acest mod. Specialiștii în nutriție ne recomandă să gătim broccoliul cât mai simplu, fiert (maxim 5 min) sau la abur, deoarece are un timp de gătire foarte scurt, păstrându-și astfel toate proprietățile și nutrienții.

Fructe congelate

Un alt aliment ce devine foarte dăunător sănătății noastre sunt și fructele congelate. Specialiştii nu numai că nu recomandă dezgheţarea fructelor congelate în microunde dar interzic cu desăvârșite acest lucru deoarece, spun ei, glucoza pe care fructele o au în compozitie se va transforma într-o substanţă cancerigenă. De asemenea experții ne atenționează că atunci când sunt expuse cuptorului cu microunde, componentele proteice din pește și din produsele lactate dispar. Carnea care se decongelează cu ajutorului cuptorului  cu microunde poate dezvolta microbi periculoși. Un alt lucru pe care experții ne spun să nu îl facem este să punem la încălzit sau să gătim în cuptor alimente în recipientele de plastic, deoarece plasticul încălzit generează toxine foarte periculoase organismului nostru.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.