Atenție la escrocii de lângă noi! Pândesc la tot pasul

0
222

politia-romana

Escroci sunt la tot pasul, din păcate și persoane naive care ajung victime celor fără scrupule. S-a întâmplat miercuri atât în Adjud cât și la Garoafa, victime indidivizilor fără frică de Dumnezeu și de lege picând două femei în vârstă.

Miercuri după amiază, poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie, în vârstă de 66 ani, din municipiul Adjud, despre faptul că a fost acostată de o femeie, care a intrat în vorbă cu ea, oferindu-i mai multe bijuterii din metal de culoare galbenă, cu conditia să îşi dea jos bijuteriile proprii, să le pună într-un şervetel şi să le poarte pe cele primite. În drum spre casă, femeia a constatat faptul că în serveţelul în care ar fi trebuit să se afle bijuteriile ei din aur erau de fapt mai multe şerveţele mototolite şi două monede. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate, în vederea identificării persoanei şi tragerii acesteia la răspundere penală.

Tot miercuri, dar la orele serii, poliţiştii din Garoafa au fost sesizaţi de o femeie, de 46 ani, din municipiul Focșani, cu privire la faptul că la orele după amiezii, la locuința soacrei sale, în vârstă de 91 ani, din comuna Garoafa, au venit 2 persoane necunoscute, care i-au spus bătrânei că au fost trimise de fiul ei, care are nevoie urgentă de bani pentru că i s-a spart rezervorul la mașină. Femeia le-a înmânat de bunăvoie celor două persoane suma de 1.700 lei, însă ulterior a constatat că a fost înşelată.

În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere penală.

Polițiștii atrag atenţia tuturor cetăţenilor cu privire la aceste moduri de operare şi le recomandă ca în orice împrejurare să reţină cât mai multe semnalmente care ar putea conduce la identificarea şi prinderea autorilor de către poliţişti (înalţimea, trăsăturile feţei, semne particulare, vestimentaţie, marca şi nr. de înmatriculare – în cazul autovehiculelor).

Totodată, aceştia trebuie să anunţe cât mai repede Poliţia cu privire la aspectele petrecute, sunând la 112 sau depunând o reclamaţie la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.