ATENȚIE la pericolele din ștranduri și piscine!

0
387

piscina

A venit căldura şi odată cu ea şi deschiderea piscinelor. Vrâncenii trebuie să ştie că apa nu înseamnă doar distracţie şi bălăceală, ci şi un mediu propice pentru bacterii şi viruşi care se pot contracta dacă nu se respectă măsurile de igienă corespunzătoare. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea va efectua, în această perioadă, controale la piscinele amenajate în tot judeţul. Inspectorii DSP vor să se asigure că acestea îndeplinesc condiţiile optime pentru un scăldat sănătos.

Specialiştii atrag, totuşi, atenţia asupra riscurilor scăldatului. O baie într-o piscină la 30 de grade poate deveni periculoasă dacă nu va alegeţi cu atenţie locul unde mergeţi la scăldat. Medicii avertizează că apa din ştranduri şi piscine poate provoca infecţii oculare, infecții la urechi, piele sau chiar probleme digestive. Și asta pentru că apa din piscine poate să fie o sursă de microorganisme infecţioase ce poate conține bacterii, diverse virusuri, paraziţi şi ciuperci care, odată ce pătrund în organismul uman, pot genera o serie de infecţii. Cele mai expuse persoane sunt copiii, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar deficitar.

Specialiştii atrag atenţia celor care merg la piscine asupra necesităţii protejării ochilor. Este cunoscut faptul că apa din piscine este tratată cu diverse substanțe dezinfectante. De aceea, atunci când ieșiți din bazin este obligatoriu să vă clătiți suprafața ochilor și a feței cu apă rece pentru a evita iritarea mucoaselor și a ochilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.