Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 29 mai 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateATENȚIE, șoferii care sunt prinși băuți la volan ar putea rămâne fără permis timp de 10...

  ATENȚIE, șoferii care sunt prinși băuți la volan ar putea rămâne fără permis timp de 10 ani!

  Camera Deputaților – for decizional –  a adoptat marți proiectul de lege inițiat de senatorul PSD Robert Cazanciuc, care prevede măsuri dure împotriva șoferilor depistați conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Conform noii legislații, acești șoferi vor putea rămâne fără permis de conducere pentru o perioadă de până la 10 ani.

  Senatorul Cazanciuc a explicat că, din momentul promulgării și intrării în vigoare a legii, oricine este prins la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor va fi supus, pe lângă condamnare, și interdicției de a mai conduce un vehicul pentru o perioadă de până la 10 ani. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de limita actuală de 5 ani, oferind judecătorilor posibilitatea de a impune sancțiuni mai severe.

  ATENȚIE, modul în care este formulată legea nu conduce automat la suspendarea pe 10 ani a dreptului de a conduce, însă lasă judecătorilor posibilitatea de a decide interzicerea exercitării acestui drept până la 10 ani. Sancțiunea se va aplica doar șoferilor care au o alcoolemie peste pragul de 0,80 g/l alcool pur în sânge, nivel la care consumul de alcool devine faptă penală.

  Această măsură legislativă vine în contextul unor eforturi susținute de a spori siguranța rutieră și de a descuraja comportamentele periculoase la volan, reflectând angajamentul autorităților de a reduce numărul accidentelor și al incidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool și droguri.

  De asemenea Articolul 83 este completat cu încă un alineat care prevede că, pentru infracțiunile de conducere fără permis sau sub influența alcoolului sau a altor substanțe, instanțele nu vor mai putea dispune amânarea executării pedepsei.

  Proiectul de lege va ajunge pe masa președintelui Iohannis pentru promoluhgare.

  spot_imgspot_img
  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Cronica dimineții – 29.05.2024

  1. În opinia majorităţii ţărilor NATO, a sosit momentul ca preşedintele României, Klaus Iohannis,...

  ARTICOLE POPULARE

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la Consiliul Județean!”

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la...

  Vrei să te angajezi? Iată oferta din baza de date a AJOFM Vrancea

  În a doua jumătate a lunii aprilie, în baza de date a AJOFM Vrancea...