ATENȚIE VRÂNCENI! Infractorii au inventat o nouă metodă de înșelăciune

0
225

bijuterii - ATENȚIE VRÂNCENI! Infractorii au inventat o nouă metodă de înșelăciune

Inventivitatea infractorilor naște noi metode de înșelăciune. A pățit-o o femeie de 67 de ani, din Focșani, care a fost abordată, în cursul zilei de marți, de către două femei pe strada Mărășești din municipiu. Acestea s-au prezentat ca fiind rude cu regele Cioabă, care a suferit un accident  și că au nevoie urgentă de bani. Femeile i-au cerut bătrânei să le dea lanțul de la gât și cerceii din urechi pe motiv că i se vor da altele în loc, mult mai valoroase. Profitând de naivitatea femeii, după ce au primit bijuteriile, le-au înfășurat într-o batistă și au așteptat un moment de neatenție din partea victimei pentru a schimba batista cu una care conținea monezi de 10 bani. Femeia a luat batista cu monezi, însă abia acasă și-a dat seama că a fost înșelată.

“La data de 30.06.2015, ora 16.30, poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 67 ani, din localitate, despre faptul că în jurul orei 15.30, în timp ce se afla pe str. Mărăşeşti, a oprit lângă ea un autoturism  în care se aflau două femei, care s-au prezentat ca fiind rude cu o persoană publică, spunându-i şi despre cine este vorba. Pe motiv că aceasta ar fi suferit un accident, cele două femei au afirmat că doresc să-i ofere pomană. În timpul discuţiilor purtate, cele două i-au solicitat să le dea lanţul de aur de la gât şi cerceii din urechi, pe motiv că îi vor da alte bijuterii mai valoroase. Imediat cum au primit obiectele solicitate, acestea le-au introdus într-o batistă şi, profitând de neatenţia femeii, cele două necunoscute i-au dat înapoi o altă batistă, asemanătoare, în care se aflau monede de 10 bani, spunându-i să le păstreze împachetate până la domiciliu.  Valoarea prejudiciului este de 800 lei.  În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, pentru identificarea autorilor şi luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis inspector principal Cătălina Murariu, de la Biroul de Informare al I.P.J. Vrancea.

Polițiștii vrânceni atrag atenția cetățenilor asupra acestui nou mod de operare și recomandă cetățenilor să fie vigilenți pentru a nu cădea în plasa infractorilor.

“Recomandăm cetățenilor ca în orice împrejurare să reţină cât mai multe semnalmente care ar putea conduce la identificarea şi prinderea autorilor de către poliţişti (înalţimea, trăsăturile feţei, semne particulare, vestimentaţie, marca şi nr. de înmatriculare – în cazul autovehiculelor). Totodată, aceştia trebuie să anunţe cât mai repede Poliţia cu privire la aspectele petrecute, sunând la 112 sau depunând o reclamaţie la cea mai apropiată unitate de poliţie”, se arată în aceeași informare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.