Atenționări DE CANICULĂ pentru angajatori

0
303

angajati constructii santier - Atenționări DE CANICULĂ pentru angajatori

Odată cu venirea verii și a temperaturilor caniculare, angajatorii au o serie de obligații față de angajați, care nu trebuie să sufere din cauza arșiței. Atenționarea este transmisă de Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea ce reamintește angajatorilor că viața muncitorilor este mai presus de orice iar canicula nu trebuie să  le afecteze siguranța.

Inspectorii ITM transmit angajatorilor că  salariaţilor care lucrează în aer liber trebuie să li se reducă intensitatea şi ritmului lucrărilor fizice, trebuie să le fie asigurată ventilaţia la locurile de muncă, iar perioadele de muncă trebuie să alterneze cu cele de pauză, în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

Mai mult, angajaţii trebuie să beneficieze câte 2-4 litri/persoană/schimb, echipament individual de protecţie, asigurarea de duşuri. Angajatorii care nu pot asigura aceste condiţii pot lua măsura reducerii timpului de lucru sau fragmentarea acestuia, până la 11.00 şi după ora 17.00.

În plus, în cazul persoanelor care au recomandare de la medic să se ferească de căldura excesivă se acordă o atenție deosebită, după posibilităţi, acestea putând fi transferate în alte locuri de muncă sau să le fie redus programul de muncă.

Angajatorii care nu respectă toate aceste indicații riscă amenzi usturătoare de la inspectorii ITM, sancțiuni care pot ajunge până la 2500 de lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here