Au fost publicate subiectele la simularea probei de Matematică de la Evaluarea Națională 2024
Elevii de clasa a VIII-a au primit 18 exerciții și probleme la simularea probei de Matematică de la Evaluarea Națională 2024, potrivit subiectelor consultate de Edupedu.ro (subiectele AICI). La primul Subiect au fost 5 itemi de tip grilă și unul de precizat dacă o afirmație este adevărată sau falsă. Subiectul al II-lea a fost integral grilă și majoritatea problemelor au fost de geometrie. Iar la subiectul al III-lea itemii au solicitat scrierea pe foaia de examen a rezolvărilor complete. La problema de geometrie în spațiu, ultimul item, elevii au avut un cub.
Baremele de corectare vor fi anunțate la ora 15:00 de Ministerul Educației.
La proba de luni, la Limba Română, în județul Vrancea au participat 2.765 elevi de clasa a VIII-a, în timp ce alți 144 de elevi au absentat. Conform IȘJ Vrancea, procentul de participare la prima probă de la Simularea Evaluării Naționale 2024 a fost de 95,05%.
Ce noutăți aduce simularea Evaluării Naționale 2024
Simularea Evaluării Naționale 2024 aduce mai multe noutăți. În primul rând, colțul lucrării nu se va închide și lipi, conform procedurii oficiale. Un alt aspect semnificativ este tranziția la evaluarea digitalizată. Lucrările elevilor vor fi scanate în clasă și corectate ulterior pe o platformă digitală. Această schimbare aduce cu sine multiple avantaje, eliminând riscul de pierdere a lucrărilor și eficientizând procesul de corectare.
Modul de corectare va fi diferit, fiecare profesor corector având în responsabilitate evaluarea a aproximativ 50 de lucrări. Acești profesori vor proveni dintr-un alt județ decât cel de origine al candidaților, asigurând obiectivitatea în evaluare. Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori corectori, selecționați din Corpul de profesori evaluatori, cu prioritate pentru cei care au urmat Programul de formare continuă.
Rezultatele simulării vor fi anonimizate, utilizând coduri individuale înlocuind numele și prenumele candidaților. Notele obținute nu vor fi trecute în catalog, cu excepția cazului în care elevul solicită în scris acest lucru. Rezultatele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, iar discuțiile individuale cu elevii, dezbaterile la nivelul clasei, ședințele cu părinții și consiliul profesoral vor avea ca scop adoptarea unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024
– 5 februarie 2024: Limba și literatura română – probă scrisă
– 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă
– 7 februarie 2024: Limba și literatura maternă – probă scrisă