Au fost reluate orele față în față la Școala 10 și Grădinița 16 din Focșani. Elevii clasei a XI-a A de la Colegiul „Unirea” se întorc mâine la cursuri

0
119

A trecut pericolul la trei unități de învățământ din Focșani unde, în urmă cu două săptămâni au fost confirmate cazuri de coronavirus, iar cursurile față în față au fost suspendate. De ieri, elevii claselor a VI-a C, a VIII-a C și a VIII-a D din cadrul Școlii Generale „Duiliu Zamfirescu” s-au întors în bănci, astăzi au reluat cursurile față în față și picii grupei mijlocie C a Grădiniţei cu program prelungit nr. 16, iar de mâine vor fi reluate orele și la clasa a XI-a A din cadrul Colegiului Naţional „Unirea”. Aceste hotărâri au fost luate ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea. Pe lângă acestea, CJSU a adoptat și o altă hotărâre, privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Covid-19, în funcție rata incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea hotărăște:
Art. 1 La nivelul localităților, prevăzute în Anexa nr. 1 (doar localitatea Focșani face parte din anexa) la prezenta hotărâre, în care incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 0/00 și mai mică sau egală cu 3 0/00, se stabilesc următoarele măsuri, pe o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia, astfel:
(1) Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, se menține obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.
(2) Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului;
(3) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.
(4) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 – 23:00.
(5) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 – 23:00;
(6) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar: 06:00 – 23:00.
(7) Activarea Planului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori prin punerea în aplicare a Hotărârii C.J.S.U. Vrancea nr. 111 din 08.10.2020.
Art. 2
(1) Direcția de Sănătate Publică Vrancea calculează zilnic, pentru fiecare localitate din județul Vrancea, incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile și prezintă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea analiza rezultată, în cel mult 24 ore de la data constatării atingerii limitelor prevăzute în prezenta hotărâre;
(2) La stabilirea incidenței la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile nu se iau în considerare focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele și spitalele”, se arată în hotărârea CJSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.