Au început activităţile electorale pentru alegerile locale din 5 iunie

0
428

Activităţile electorale stabilite în calendarul pentru alegerile locale din 5 iunie au început marţi. Procedurile privind achiziţiile pentru ştampile şi timbre autocolante sunt în curs de finalizare. De asemenea, până sâmbătă vor fi desemnaţi, prin tragere la sorţi, judecătorii din Biroul Electoral Central.

“Au fost demarate deja şi se află în fază de finalizare procedurile de achiziţie pentru ştampilele şi timbrele autocolante, au fost puse la dispoziţia Instituţiilor Prefectului sumele de bani necesare achiziţiilor pentru alegeri şi s-au pregătit resursele necesare pentru operaţionalizarea Biroului Electoral Central (BEC)”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Jandarmii vor începe să păzească sediul BEC de vineri 25 martie. De asemenea, în perioada imediat următoare vor începe activităţile de instruire a prefecţilor şi va fi planificată prima şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale, prezidată de ministrul Afacerilor Interne.

Până pe 6 aprilie, partidele, alianţele şi organizaţiile minorităţilor pot să comunice semnele electorale. Până pe 12 aprilie, numărul de alegători din Registrul Electoral trebuie comunicat Autorităţii Electorale Permanente.

Ultima zi pentru depunerea candidaturilor este 26 aprilie. Campania electorală va începe pe 7 mai şi se va încheia pe 4 iunie. Secţiile de votare vor fi deschise publicului pe 5 iunie la ora 7.00, iar urnele se vor închide la ora 21.00.

Alegerile locale din 2016 au trei noutăţi importante. Preşedintele consiliului judeţean nu va mai fi ales prin vot direct, ci la fel ca înainte de 2008. Astfel, va fi desemnat preşedinte unul dintre consilierii judeţeni.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.