Au început lucrările la baza de tratament balnear de la Vizantea-Livezi

0
375

Proiectul de construire a unei baze de tratament balnear în comuna Vizantea-Livezi a devenit certitudine. Investiția în valoare de aproape 8 milioane de euro a demarat deja, lucrările aflându-se în plină desfășurare. Termenul de realizare este de doi ani, acest lucru însemnând că în 2024 pe vremea asta complexul ar putea fi inaugurat. Finanțarea acestui obiectiv este asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, 10 % reprezentând cofinanțarea Primăriei Vizantea – Livezi. Trebuie spus că în afara bazei de tratament care va avea 400 de locuri, va fi ridicată de la zero o clădire ce va adăposti un restaurant și spații de cazare cu 60 de locuri, piscină interioară de tratament și una exterioară de agrement (și tratament). „Împreună cu subprefectul Gheorghiță Berbece, vicepreședintele CJ Ionel Cel-Mare, și administratorul public al județului, Adrian Crețu, l-am vizitat și felicitat pe colegul primar Dragoș Ciobotaru pentru implicarea și insistența cu care a promovat acest obiectiv care va duce la revitalizarea zonei”, a spus președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma. În momentul în care va deveni efectiv funcțională, gata să primească pacienți, baza de la Vizantea va deveni unul dintre cele mai importante centre turistice ale Vrancei, factor decisiv pentru revitalizarea turismului în zonă dar și în întreg județul.

„Un proiect extrem de important nu doar pentru comuna noastră ci pentru toata zona Moldovei si sud-estul României va deveni realitate si asta datorită unor oameni care ne-au înțeles, ne-au sprijinit si împreună am reusit sa promovăm acest obiectiv major. Suntem la început, oamenii vad într-adevăr ca acest vis al nostru devine realitate si asa cum am mai spus, daca strămoșii noștri au putut face o stațiune balneara la Vizantea-Livezi in urmă cu 100 de ani, trebuie sa reusim si noi. Invit mai ales cetățenii comunei sa înceapă sa-si faca planuri de amenajare a caselor in asa fel încât peste 2 ani sa fie pregătite sa primească musafiri, pentru ca musafirii vor veni cu siguranță. Îi indemn pe toți cei care vor sa-si dezvolte sau sa-si diversifice afacerile sa faca o plimbare pana la Vizantea-Livezi, sa vada ce facem, ce vrem sa facem, ce planuri avem, unde suntem si unde vrem sa ajungem si se vor convinge ca aici este un loc unde pot investi fără emoții”, a precizat primarul comunei Vizantea-Livezi.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.