Autoritățile din Vrancea, în alertă! CJSU, întrunit de urgență din cauza codului portocaliu

0
114
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea s-a întrunit miercuri, 17 ianuarie, în ședință, iar avertizarea cod portocaliu emisă de meteorologi a fost transmisă imediat tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului. S-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la sediul primăriilor, iar situația va fi monitorizată în permanență.

“Având în vedere prognoza meteo pentru perioada imediat următoare, Prefectul Judeţului Vrancea, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat primarilor, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, să dispună la nivelul unităţilor administrativ teritoriale toate măsurile necesare ce se impun pentru prevenirea tuturor situaţiilor de urgenţă ce s-ar putea manifesta, şi, în special, pentru apărarea vieţii oamenilor”, se arată într-un comunicat de presă.

În același timp, IGSU a dispus dislocarea unei autofreze din cadrul I.S.U. Bacău la I.S.U. Vrancea, în vederea unei intervenții operative, la nevoie.

“Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm să se evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, dar, dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale. Problemele sau situaţiile deosebite generate de fenomenele meteo extreme se vor comunica în timp operativ la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vrancea, telefon 112 sau 0237 611212, aici fiind activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor”, transmit autoritățile din județ.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.