Autoritățile din Vrancea, întrunite joi (7 aprilie) în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, au aprobat Planul comun de acțiuni ce vor fi adoptate pe durata sărbătorilor pascale. Potrivit unui comunicat transmis de prefectură, în perioada următoare vor avea loc numeroase controale efectuate de echipe mixte din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea, Direcției de Sănătate Publică Vrancea, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vrancea și Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. „Funcționarea locurilor de sacrificare a mieilor va fi permisă doar în perioada 9 – 16 aprilie 2022 (înainte de Paștele Catolic) și în perioada 9 – 23 aprilie 2022 (premergătoare Paștelui Ortodox), în unitățile de abatorizare autorizate sanitar-veterinar, însă în cazuri excepționale se poate realiza și în locuri organizate în condițiile legii și amenajate temporar. Decizia privind organizarea activității din punct de vedere sanitar-veterinar în aceste locuri revine DSVSA, însă doar dacă există solicitări scrise din partea primăriilor. În ceea ce privește comercializarea cărnii de miel, loturile scoase la vânzare trebuie să provină din abatoare, să aibă certificate sanitar-veterinare și să poarte marcă de sănătate de formă ovală. Reguli stricte sunt și în ceea ce privește comercializarea ouălor și a produselor lactate, a peștelui și a altor produse alimentare”, se arată în comunicatul Prefecturii Vrancea.