Autorităţile locale pot acorda personalului medical stimulente financiare, în limita a două salarii minime

0
236

Camera Deputaţilor, for decisional,  a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit căruia autorităţile locale vor putea acorda personalului medical şi de specialitate stimulente financiare, în limita a două salarii minime brute pe ţară.

Potrivit proiectului, banii pot fi acordaţi de Ministerul Sănătăţii, alte ministere sau instituţii care au reţea sanitară proprie, în limia bugetului pe care îl au.

“Autorităţile publice locale pot participa la finanţarea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite în condiţiile legii, bunuri şi servicii, investiţii, reparaţii capitale, consolidare, extindere şi modernizare, dotări cu echipamente medicale ale unităţilor sanitare cu paturi transferate, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetele locale”, se arată în proiect.

Astfel, potrivit proiectului, Consiliile locale vor putea finanţa, din venituri proprii, asigurarea truselor de urgenţă cu medicamente şi materiale sanitare necesare acordării asistenţei medicale la nivelul centrelor de permanenţă, dar şi achiziţia de aparatură sau mobilier medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.