Autoritățile, pregătite să dea piept cu iarna. Ce măsuri s-au dispus la nivelul județului Vrancea

0
131
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea s-a întrunit, luni, în ședință pentru adoptarea unor măsuri preventive, având în vedere avertizările emise de meteorologi.

Județul Vrancea se află sub avertizare cod galben de vreme rea până marți seara, iar zona de munte e sub avertizare cod portocaliu. CJSU a dispus instituirea serviciului de permanenţă la nivelul primăriilor. Tot acestora le revine în sarcină monitorizarea permanentă a situaţiei existente, pregătirea şi verificarea forţelor şi mijloacelor pentru intervenţie, cât şi verificarea şi asigurarea stării de funcţionalitate a sistemelor de avertizare şi alarmare.

Prefectul Sorin Hornea, care este și preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat primarilor să dispună toate măsurile necesare pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă.

“Totodată, în ceea ce priveşte persoanele cu probleme medicale, care necesită transport la spital și femeile însărcinate, s-a dispus aducerea acestora la unitățile spitalicești, din zonele unde se pot manifesta cu preponderenţă fenomenele meteo prognozate, pentru a evita posibile întârzieri sau dificultăţi”, se arată într-un comunicat al CJSU.

În același timp, angajații ISU sunt pregătiți să intervină, dacă va fi nevoie, în număr suplimentar.

„Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm să se evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, dar, dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale”, au mai transmis autoritățile.

comitetul judetean pentru situatii de urgenta sedinta1 - Autoritățile, pregătite să dea piept cu iarna. Ce măsuri s-au dispus la nivelul județului Vrancea

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here