AVERTIZĂRI de la meteorologi | Vântul va bate cu putere, mai ales în zona de munte

0
330

Specialiștii Administrației Naționale de Metorologie (ANM) au emis două avertizări de vânt puternic, inclusiv în județul Vrancea. Conform specialiștilor, începând de duminică seara de la ora 18:00 și până luni seara la ora 18:00, județul Vrancea se va afla sub o avertizare de COD GALBEN. Vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h.

Zona de munte a județului Vrancea este vizată de o atenționare de COD PORTOCALIU, care va intra în vigoare de duminică seara de la ora 20:00 și până luni seara, la ora 18:00. În intervalul menționat vor fi intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă. În zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.