Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul educatoarei din Poiana care a agresat copiii la clasă

0
142

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă la grădinița din satul Poiana, județul Vrancea, unde copiii ar fi fost înjurați și bătuți de către educatoare. Ancheta a fost demarată după apariția în presă a mai multor materiale în care cadrul didactic agresiv a fost arătat bătând elevii la clasă, înjurându-I și jignindu-i.

“(..) Motivele pentru care educatoarea are această atitudine sunt de cele mai multe ori banale. Femeia se enervează fie pentru că cei mici pleacă din bancă sau fac mizerie, fie nu rețin o poezie atât de repede pe cât și-ar dori ea. Cazul a intrat în atenția Inspectoratului Școlar Județean Vrancea și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, instituții care vor efectua propriile verificări”, se arată în informarea Avocatului Poporului.

În continuare, educatoarea Mihaela Ciornea este internată în spitalul din Vidra, astfel că nu se poate lua o decizie în cee ace o privește. Între timp, surse din rândul celor care anchetează cazul susțin că femeia ar suferi de o tulburare psihică,  incompatibilă cu munca la catedră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here