BACALAUREAT 2020 | Calendarul examenelor aprobat de Ministerul Educației

0
61

Ministerul Educației a făcut public calendarul Bacalaureatului 2020. Conform documentului, înscrierile la examenul din acest an se vor putea face între 3 și 10 iunie, iar începând cu data de 22 iunie au loc examenele scrise. Conform procedurilor speciale aprobate de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, la toate probele examenului vor trebui respectate o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Sălile de clasă vor trebui aranjate în așa fel încât, distanța dintre elevi în sălile de examen să fie de minim 2 metri unul față de celălalt.

”Monica Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de Bacalaureat – 2020. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, potrivit noului ordin, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învăţământ la care s-au înscris cel puţin 30 de candidaţi proveniţi din seria curentă şi/sau din seriile anterioare. Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele: organizarea sălilor de examen  să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidaţii să fie repartizaţi la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt stânga/dreapta – faţă/spate; sălile de examen şi sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeaşi clădire; sălile deţin sisteme de supraveghere audio-video”, se arată într-un comunicat transmis către opinia publică. O altă măsură aprobată în documentul care a fost publicat în Monitorul Oficial prevede proceduri speciale pentru elevii care se află în izolare sau sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

”Elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie/de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei Sars-CoV-2 vor susţine probele pentru examenul naţional de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii”, precizează ministerul.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi aprobate prin ordin de ministru.

Pentru examenul naţional de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile judeţene de bacalaureat/a municipiului Bucureşti, comisiile de bacalaureat din centrele de  examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de contestaţii au obligaţia aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securităţii igienico-sanitare a elevilor şi a întregului personal implicat în desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat.

CALENDARUL examenului de bacalaureat 2020

 • 3 – 10 iunie 2020 – Înscrierea candidaţilor
 • 11 – 17 iunie 2020 – Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale
 • 22 iunie 2020 – Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă
 • 23 iunie 2020 – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
 • 24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
 • 25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă
 • 30 iunie 2020 – Afişarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00
 • 30 iunie 2020 – Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
 • 1 iulie 2020 – Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00
 • 1 – 4 iulie 2020 – Rezolvarea contestaţiilor
 • 5 iulie 2020 – Afişarea rezultatelor finale
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here