Banii alocați sportului vrâncean, motiv de gâlceavă și dispute politice în Consiliul Local Focșani

0
217

Banii alocați pentru premierea sportivilor care vor participa la o competiție de gimnastică ce va avea loc la Focșani, în perioada 11-12 noiembrie, a aprins din nou spiritele în Consiliul Local.

Luni, în cadrul ședinței extraordinare a minilegislativului local consilierii au avut la mapă un proiect de hotărâre care prevedea alocarea sumei de 15.140 lei pentru premierea sportivilor care vor participa la Cupa Vrancei la gimnastică, competiție care este înscrisă în calendarul oficial al Federației Române de Gimnastică și este organizată de CSS Focșani. Un amendament propus de liderul grupului consilierilor PNL, Victor Dumitru, i-a dat șansa primarului Misăilă să se ia „la trântă” cu cei care conduc administrația județeană. Victor Dumitru a propus un amendament prin care suma de 11.700 lei alocată pentru premii să fie dublată la 23.400 lei. Acela a fost momentul în care Misăilă a susținut că administrația locală, condusă de el, este singura care a susținut sportul vrâncean, aruncând săgeți către Consiliul Județean și președintele Cătălin Toma și afirmând că cel din urmă ar fi alocat sume foarte mici pentru sportul din Vrancea. Mai mult decât atât, primarul Misăilă a aruncat în eter și cifre, spunând că CJ Vrancea nu ar fi alocat  în ultimii doi ani de zile nici măcar 10% din cât a alocat Primăria Focșani pentru sportul vrâncean. Cu toate că spiritele s-au încins și au curs acuzații de ambele părți, proiectul (cu tot cu amendament) a fost votat atât de consilierii PNL-USR, cât și de aleșii PSD.

După încheierea ședinței de Consiliu Local, consilierul PNL Victor Dumitru a venit să demonteze afirmațiile primarului. Într-un comunicat de presă, consilierul a trecut defalcat toate sumele pe care Consiliul Județean Vrancea le-a alocat pentru sportul vrâncean în ultimii 2 ani. Redăm mai jos comunicatul integral transmis de consilierul PNL Victor Dumitru:

„În cadrul ședinței Consiliului Local Focșani de astăzi primarul Misăilă a făcut afirmații nefondate cu privire la susținerea pe care administrația PNL a acordat-o sportului și sportivilor din Vrancea, în cei doi ani de mandat al președintelui Cătălin Toma. Primarul Misăilă a transmis ideea că administrația județeană PNL nu a susținut sportul vrâncean, mințind pentru a induce în eroare opinia publică.  Fără a se documenta sau cu rea intenție (mai grav) Misăilă dezinformează. El confundă, oricum, susținerea sportului vrâncean cu campania electorală penibilă pe care și-o face uneori la meciurile de handbal.  Pentru o bună informare a cetățenilor, prezentăm lista proiectelor pentru susținerea sportului local, bugetele fiind alocate de Consiliul Județean în perioada mandatului și la propunerea președintelui Cătălin Toma (21 octombrie 2020 – prezent): 

  • Olimpicii pe primul loc – secțiunea SPORT (2020, 2021, 2022): 385.000 lei  (La acest capitol au fost premiați peste 150 de sportivi, inclusiv campionii europeni Ana-Maria Bărbosu (gimnastică), Iulia Trestianu (gimnastică), Larisa Bogdan (cantotaj) și Laris Borș (judo).
  • Superliga Copiilor la fotbal (2021, 2022): 300.000 lei (Finanțarea activității sportive a copiilor și juniorilor din Vrancea, zeci de cluburi și sute de micuți fotbaliști beneficiind de echipament, mingi de fotbal etc.)
  • Turul ciclist al Vrancei (2021, 2022): 90.000 lei
  • Vrancea Trophy (tenis de câmp – 2022): 40.000 lei
  • Cupa Vrancei la Aeromodelism (2022): 35.000 lei
  • Drumul mausoleelor pe motocicletă (2021): 5.000 lei
  • Proiecte de sport finanțate prin Legea 350/2005 (2022): 145.000 lei (Vrancea Montană (atletism) și „O minte inițială” (ciclism, amenajare piste).

Totodată, Consiliul Județean Vrancea a scos din sertar (uitat de mulți ani de către fosta administrație PSD) proiectul privind reabilitarea stadionului Tineretului din Focșani, proiect care a intrat acum pe un făgaș normal.  De asemenea, CJ Vrancea a găzduit la bazinul de înot Cupa României la polo feminin, ediția 2022, și a propus un proiect major de realizare a unei piste de biciclete de la Focșani la Suraia (13 km).  Aceste cifre arată un interes real al administrației județene pentru susținerea sportului, în contradicție cu ceea ce a afirmat primarul Misăilă. Sănătatea, educația și sportul merg mână în mână și de aceea președintele CJ Vrancea nu a neglijat niciunul din aceste domenii.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.