Bănuiți de comiterea mai multor furturi în Adjud, cu un prejudiciu de aproape 10.000 de lei, trei minori au fost puși sub control judiciar

0
241

Se pare că Adjudul are într-adevăr o problemă cu spargerile din apartamente, fapte comise „în lanț” de câțiva minori din acest municipiu. Oamenii s-au plâns, au acuzat că autoritățile au ridicat din umeri, însă în final a fost conturat cât de cât un dosar pentru tragerea la răspundere a autorilor. Inițial, oamenii din Adjud se revoltau pe Facebook că „în doar câteva zile s-au produs aproape 10 spargeri la partere de bloc”, autorii fiind „minori de etnie ce fură bani, telefoane etc și acționează pe timp de zi, de fiecare dată cu proprietarul în casă. Poliția municipiului ce spune? Că nu are ce să le facă minorilor”. Această ultimă propoziție este des întâlnită în nemulțumirile vrâncenilor, chiar dacă IPJ Vrancea a infirmat de fiecare dată că s-ar așterne vreun praf pe astfel de dosare. Ei bine, ieri, trei tineri au fost propuși pentru arestare, însă la Judecătoria Adjud s-a dispus luarea unei măsuri mai blânde. IPJ Vrancea a explicat totuși azi într-un comunicat cum stă treaba și cum s-au desfășurat „ostilitățile”:

În perioada februarie – august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras în repetate rânduri diferite bunuri din autoturisme, din societăți comerciale și din locuințe de pe raza municipiului Adjud. În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, au fost identificați trei minori cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, toți din municipiul Adjud, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt. Astfel, în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 31 august a.c. față de cei trei minori bănuiți de comiterea faptelor, s-a propus arestarea preventivă pentru o perioada de 30 de zile, însă în baza solicitării, Judecătoria Adjud a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că prejudiciul creat este de aproximativ 10.000 de lei, acesta fiind recuperat până în prezent, în proporție de 50%. Cercetările continuă, în vederea documentării întregii activități infracționale a minorilor și pentru recuperarea în totalitate a prejudiciului cauzat”.

Soluția dată în instanță este de ieri și poate fi atacată de cei interesați. „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud privind arestarea preventivă a inculpaţilor D. A. M., U. M. A. și U. E. F.. Dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 31.08.2020 până la data de 29.10.2020, inclusiv. Supravegherea măsurii preventive a controlului judiciar privind pe inculpaţi se va face de Poliţia municipiului Adjud şi Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea. …impune inculpatului D. A.-M., zis CHIORU următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a mun. Adjud, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; c) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; d) să se prezinte la Poliţia mun. Adjud Adjud, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; e) să nu comunice cu inculpaţii U. E. F., U. L. G., U. M. A. şi M. M.-G.. Pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului U. E. F., zis ŢÎŢĂ să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a mun. Adjud, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; c) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; d) să se prezinte la Poliţia mun. Adjud Adjud, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; e) să nu comunice cu inculpaţii D. A. M. şi M. M.-G.. Impune inculpatului U. M. A., zis BOTOSU următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a mun. Adjud, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; c) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; d) să se prezinte la Poliţia mun. Adjud, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; e) să nu comunice cu inculpatul D. A. M. şi M. M.-G.”, se arată în încheierea de ieri dată de Judecătoria Adjud.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.