Bărbat din Jariștea, arestat după ce a sărit cu secera la un polițist

0
151

Un bărbat din Jariștea a fost arestat pentru 30 de zile după ce în weekend a fost implicat într-un conflict deschis cu doi polițiști. Oamenii legii veniseră la domiciliul bărbatului de 63 de ani pentru a-l întreba despre amenințările pe care acesta le proferase la adresa unui vecin, însă totul a degenerat, iar vrânceanul a sfârșit în cătușe.

S-a întâmplat sâmbătă, când un vecin al inculpatului a sunat panicat la 112 pentru a chema în ajutor poliția. La fața locului au mers doi polițiști de la Postul de poliție Bolotești, inițial la cel care apelase la serviciul de urgență. Lămuriți oarecum ce făcuse turbulentul, polițiștii au mers la domiciliul acestuia pentru a-l liniști, însă planul a fost dat peste cap atunci când vrânceanul a ieșit la poartă și, aflându-se sub influența alcoolului, a început să îi înjure.

Vrânceanul nu s-a limitat doar la injurii, ci și-a luat drept țintă unul dintre polițiști, pe care a început să îl amenințe cu moartea. Nu doar atât, ci a luat o seceră din căruță și a îndreptat-o către polițist. Oamenii legii au fost forțați să folosească spray-ul lacrimogen, însă această măsură l-a înfuriat și mai tare pe vrâncean, astfel că polițiștii au fost nevoiți să se retragă.

Din cauza amenințărilor cu moartea și a atitudinii violente a bărbatului, polițiștii l-au somat să se oprească, iar unul dintre aceștia a scos arma și a îndreptat-o în plan vertical. Acesta a fost momentul în care un membru din familia vrânceanului a intervenit pentru a-l calma, fără prea mare succes. În final, vrânceanul a fost încătușat și reținut pentru 24 de ore. În fața anchetatorilor, acesta nu a recunoscut că a recurs la amenințări cu moartea sau că s-ar fi folosit de seceră pentru a fi „convingător”. Cu toate explicațiile acestuia, judecătorii au dispus ieri arestarea preventivă.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.