Bărbat din Vidra, dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

0
388

Un bărbat din Vidra a urcat aseară la volan deși în prealabil consumase câteva păhărele de alcool, iar plimbarea sa pe DJ 205 E s-a încheiat cu dosar penal. Aseară, la ora 17.48, vidreanul de 44 de ani a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Irești, iar alcoolemia sa i-a asigurat câteva vizite în fața procurorilor, pentru a le explica cum e cu conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Astfel, aparatul etilotest a indicat că acesta avea o îmbibație alcoolică de 0,77 mg/l în aerul expirat, omenii legii conducându-l și la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!”, reamintesc polițiștii rutieri.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.