Bătălia pentru Consiliul Județean Vrancea. Lista candidaților care cer votul vrâncenilor la alegerile locale din 27 septembrie

0
6301

Cea mai importantă luptă electorală care se va duce pentru alegerile locale din data de 27 septembrie o reprezintă bătălia pentru câștigarea Consiliului Județean Vrancea. Fie că vorbim despre funcția de președinte al instituției sau despre mandatele de consilieri județeni, formațiunile politice vor face tot posibilul să obțină o majoritate confortabilă. Săptămâna trecută reprezentanții partidelor politice au mers la Biroul Electoral Județean pentru depunerea dosarelor de candidatură. Dacă în privința candidaților pentru președinția Consiliului Județean Vrancea nu au existat surprize, acestea au apărut pe listele de consilieri județeni.

PNL-USR-PLUS, alianța care dorește să-l înlăture pe Marian Oprișan de la cârma județului

Partidul Național Liberal și USR-PLUS au reușit să formeze o alianță la nivel județean care să sprijine un candidat unic pentru șefia Consiliului Județean Vrancea. Celor două formațiuni politice li s-a alăturat și filiala județeană Partida Romilor “Pro Europa”. Candidatul alianței anti-PSD va fi senatorul Cătălin Toma care și-a depus dosarul de candidatură la alegerile locale din această toamnă.

“Fac un apel către toți vrâncenii să înțeleagă acest demers al nostru, al Partidului Național Liberal cât și al partenerilor noștri de coaliție USR-PLUS că suntem într-o zi extrem de importantă. Suntem în ziua în care începe debarcarea acestui baron numit Oprișan Marian. Sper să plece cât mai repede în istorie pentru că și istoria are file negre, iar una dintre ele o reprezintă Marian Oprișan”, a declarat candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, imediat după depunerea dosarului de candidatură. La rândul său, președintele USR, Mihăiță Lepădatu s-a arătat încrezător că odată cu construcția unei alianțe împotriva președintelui Marian Oprișan județul va scăpa reuși să scape de sărăcie și hoție.

Alianta PNL USR PLUS - Bătălia pentru Consiliul Județean Vrancea. Lista candidaților care cer votul vrâncenilor la alegerile locale din 27 septembrie“Am decis împreună cu PNL să construim o alianță împotriva lui Marian Oprișan pentru a scoate acest județ din subdezvoltare, sărăcie și să scăpăm de hoție. Suntem convinși că decizia noastră este cea corectă și cred că împreună vom crea o echipă pe care vrâncenii se pot baza”, a completat  președintele USR Vrancea, Mihăiță Lepădatu.

Tot săptămâna trecută, alianța anti-Oprișan a depus și dosarele de candidatură pentru posturile de consilieri județeni. În baza protocolului politic semnat între PNL-USR-PLUS, listele sunt comune, agreate de ambele părți și au fost întocmite în baza negocierilor dintre cele două formațiuni politice. În lista care cuprinde 40 de nume, pe lângă membrii PNL găsim patru membri USR, doi membri PLUS și pe reprezentantul romilor, toți plasați în primele 16 poziții ale listei comune. Pe lângă actualii consilieri județeni ai PNL, în lista depusă la BEJ Vrancea apar și o serie de nume noi. Actualul inspector școlar general adjunct Gabriela Marchitan, președintele TNL Vrancea, Claudiu Matei, fostul primar de la Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu, fostul consilier județean Ion Epure, și liberalul Cristinel Bălosu au fost plasați de conducerea partidului pe primele 10 poziții. La alegerile din iunie 2016, PNL a reușit să obțină 13 mandate de consilieri județeni. Dacă este să analizăm rezultatele de la ultimele două tururi de scrutin, alianța PNL-USR-PLUS ar putea obține la alegerile locale din 27 septembrie un număr de 20 de consilieri județeni, ceea ce le-ar aduce o majoritate la limită în legislativul județean.

După 25 de ani de “domnie” în județul Vrancea, Marian Oprișan ar putea deveni istorie

Dacă pentru mulți candidatura pentru un nou mandat în fruntea CJ Vrancea a  lui Marian Oprișan nu era o surpriză, actualul președinte al CJ Vrancea ar putea deveni istorie la scrutinul din toamnă. După 25 de ani în care a stat la conducerea județului, Vrancea a ajuns pe ultimele locuri din țară la capitolul dezvoltare, cu toate că în mare parte din această perioadă la conducerea Guvernului au fost social-democrații. În ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea județului, Marian Oprișan a reluat aceleași promisiuni pe care le-a făcut și în 2016: construcția în Focșani a unui spital regional și a unui aeroport. Oprișan a vorbit și despre lipsa infrastructurii rutiere și despre lipsa autostrăzilor punând totul pe seama poziționării geografice a județului. Oprișan a spus că marii dezvoltatori au ales să investească în județele din vestul României pentru că au autostrăzi, fără să precizeze de ce în Vrancea, în cei 25 de ani în care a fost la cârma județului nu s-a construit niciun metru de autostradă, nu s-a ridicat niciun spital nou, sau de ce Vrancea a ajuns pe ultimele poziții în topurile de la nivel național.

Odată cu depunerea candidaturii pentru șefia CJ Vrancea, au fost depuse și lista PSD pentru funcțiile de consilieri județeni. Lista este deschisă de președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan și este continuată de deputații social-democrați Angel Tîlvăr, Tudorița Boboc, Dragos Bîrlădeanu și Nicușor Halici. Pe lângă actualii consilieri județeni, organizația județeană PSD a plasat pe locuri eligibile doi medici și pe fostul adjunct al IPJ Vrancea. Astfel, în lista înaintată către BEJ Vrancea la poziția 9 apare numele medicului Munteanu Ludmila Geanina, specializat în chirurgie pediatrică, în timp ce la poziția 11 a fost trecut medicul chirurg Cristian Onia. Pe poziția 14 din lista candidaturilor pentru funcția de consilier județean PSD îl găsim pe Vasile Marin, fost adjunct al IPJ Vrancea. Marin s-a pensionat la începutul lunii iunie a acestui an după 30 de ani de carieră în Ministerul Afacerilor Interne. Un alt nume nou pe lista consilierilor județeni este cel al actualului viceprimar Ionuț Mersoiu care a fost trecut în dreptul poziției 25. Mersoiu se pare că a căzut și în dizgrația primarului Misăilă, de vreme ce a fost plasat și pe lista consilierilor locali pe un loc neeligibil.

ALDE Vrancea trage tare pentru a obține cel puțin un mandat de consilier județean

O altă formațiune politică care s-a înscris în bătălia electorală este Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). Partidul a decis ca la alegerile locale din acest an să nu depună candidaturi pentru președinția Consiliului Județean și nici pentru funcția de primar al Focșaniului, cel mai probabil, pentru a nu-i încurca pe candidații PSD. În schimb, ALDE a întocmit o listă de de nume pentru funcțiile de consilieri județeni și consilieri locali. Așa cum era de așteptat, lista este deschisă de președintele partidului, actualul vicepreședinte al CJ Vrancea, Ionel Cel-Mare, urmat de actualul consilier județean Dorina Săpunaru. Cei doi speră să câștige încrederea vrâncenilor pentru încă patru ani, însă este un obiectiv greu de atins dacă analizăm rezultatele partidului la alegerile europarlamentare și cele prezidențiale. Fostul partener de guvernare al PSD nu a reușit să treacă pragul electoral al alegerilor europarlamentare, partidul obținând puțin peste 4% din voturi. În Vrancea, formațiunea condusă de Ionel Cel-Mare a fost votată de 4.154 de vrânceni (3,00%), în timp ce la alegerile prezidențiale, candidatul susținut de partid, Mircea Diaconu a trecut puțin peste 9% din totalul voturilor date de vrânceni.

LISTA candidaților Alianței PNL-USR-PLUS pentru alegerea Consiliului Județean Vrancea (primele 25 de poziții)

 1. Bostan Liviu (PNL)
 2. Lepădatu Mihăiță (USR-PLUS)
 3. Marchitan Gabriela (PNL)
 4. Crețu Adrian (PNL)
 5. Alexe Vasile (USR-PLUS)
 6. Apostol Adrian (USR-PLUS)
 7. Matei Claudiu (PNL)
 8. Zamfirescu Valerică (PNL)
 9. Epure Ion (PNL)
 10. Bălosu Cristinel (PNL)
 11. Lazăr Dorel (USR-PLUS)
 12. Nedelcu Florin (PNL)
 13. Epure Ciprian (PNL)
 14. Carabă Ionel (USR-PLUS)
 15. Toader Constantin (Partida Romilor)
 16. Stroie Gheorghe (USR-PLUS)
 17. Vasilache Florin (PNL)
 18. Vraciu Dorina (PNL)
 19. Nechifor Florin (PNL)
 20. Moise Lăcrămioara (PNL)
 21. Opriș Mihai-Sorin (PNL)
 22. Matei Cătălin-Daniel (PNL)
 23. Țuțoiu Angela (PNL)
 24. Zîrnă Cristian (PNL)
 25. Ciocoeaș Laura-Mihaela (PNL)

LISTA candidaților PSD pentru alegerea Consiliului Județean Vrancea (primele 25 de poziții)

 1. Oprișan Marian
 2. Tîlvăr Angel
 3. Boboc Tudorița Rodica
 4. Bârlădeanu Dragoș Petruț
 5. Halici Nicușor
 6. Stoica Elena
 7. Melinte Vasile
 8. Guguianu Constantin
 9. Munteanu Ludmila Geanina
 10. Marin Laurențiu Daniel
 11. Onia Cristian
 12. Necula Ionel Gabriel
 13. Răducanu Aurelian Cătălin
 14. Marin Vasile
 15. Blîndu Nicușor
 16. Bălan Doru Geany
 17. Eșanu Aura Lăcrămioara
 18. Târlungeanu Adelina Petronela
 19. Nica George Claudiu
 20. Cristian Dănuț
 21. Ghețu Cătălin
 22. Badiu Adrian
 23. Adam Mircea
 24. Micu Ioan
 25. Mersoiu Ionuț

LISTA candidaților ALDE pentru alegerea Consiliului Județean Vrancea (primele 5 poziții)

 1. Cel-Mare Ionel
 2. Săpunaru Dorina
 3. Vulpe Gheorghe -Lucian
 4. Lupu Cătălina
 5. Ursescu Vasile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here