Bătrână carbonizată, într-un sat din Bolotești

0
305

Sfârșit cumplit pentru o bătrână de 93 de ani din satul Vităneştii de sub Măgură din comuna Boloteşti, a cărei casă a fost cuprinsă de foc în noaptea de luni spre marți.

Potrivit pompierilor, incendiul a fost anunțat la 112 în jurul orei 00.30. Un vecin a sunat la numărul de apel şi a anunţat la dispeceratul integrat I.S.U. –S.A.J. izbucnirea unui incendiu la proprietatea bătrânei, care avea probleme cu vederea. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta cu violenţă, generalizat la nivelul întregii locuinţe, construită pe o suprafaţă de cca. 60 mp.

S-a acţionat pentru stingerea acestuia, cât şi pentru protejarea gospodăriilor învecinate. Din nefericire, în interiorul casei, în una dintre cele două camere, pe pat, a fost identificat trupul carbonizat al proprietarei, în vârstă de 93 ani.

În urma incendiului, au ars acoperişul locuinţei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, obiecte de mobilier şi alte bunuri depozitate în interior. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, un burlan de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile a stat la baza producerii acestui eveniment.

“Deoarece în sezonul rece aceasta reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze generatoare de incendii, reamintim că burlanele şi coşurile de evacuare a fumului trebuie periodic verificate, curăţate şi reparate de personal specializat. Se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu lungime mare şi, respectiv, coturi multe montate pe lângă şi pe pereţii combustibili, în apropierea materialelor ori altor obiecte de uz casnic. De asemenea, coşurile de fum din cărămidă tencuită vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale planşeelor, prin îngroşarea zidăriei coşurilor, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se va introduce un strat termoizolant”, transmit reprezentanții ISU Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.