Biblioteca, sub asediul copiilor (GALERIE FOTO)

0
258

Astăzi este Ziua Internațională a Cărții, prilej pentru toată lumea să militeze pentru întoarcerea la raftul cu cărți. Ziua de astăzi a fost aleasă de Biblioteca Județeană “Duliu Zamfirescu” din Focșani, cunoscută pentru proiectele sale care încurajează lectura, să lanseze două noi proiecte. Este vorba despre două proiecte educaționale și umanitare, adresate copiilor.

“Surpriză literară” este titlul unuia dintre proiecte, inițiat de Global Confederation of Romanian Students, în colaborare cu Biblioteca din Vrancea, și care îi are drept parteneri pe BiblioPovestași.

IMG_1624 copy

“Surpriză literară” se adresează copiilor din centrele de plasament și copiilor care provin din familii defavorizate. Micuții au avut parte de cadouri speciale – BiblioPovestașii i-au introdus în lumea magică a cărților, iar la final cei mici au primit cadouri – jucării, ouă de ciocolată și, nu în ultimul rând, cărți.

„Suflet de copil” este cel de-al doilea proiect lansat astăzi la Adăpostul Temporar pentru Copilul Delincvent şi din Stradă Focşani. Bibliotecarele se vor implica într-o serie de activități alături de copiii care ajung în adăpost. Vor fi inițiate un Club de lectură, un Club de desen și un Club de hand-made.
Colectivul de bibliotecare de la Secţia pentru copii şi tineret a bibliotecii, care va coordona acest proiect, şi-a propus să realizeze împreună cu aceşti tineri mai multe activităţi educaţionale, prin care vor aduce lumea cărţilor mai aproape de sufletul acestor copii”, au precizat reprezentanții Bibliotecii Județene “Duiliu Zamfirescu”.

 

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.