Bicicliștii indisciplinați, un pericol în trafic. Unii merg haotic, chiar dacă au pista lângă ei

0
170
Polițiștii de la Biroul Rutier Focșani au acționat pe raza municipiului în vederea reducerii riscului rutier, prin combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special abaterile săvârșite de către bicicliști și pietoni.

În numai câteva ore, polițiștii de la circulație au aplicat 43 de sancţiuni, dintre care 24 pentru abateri săvârșite de bicicliști și 5 pentru abateri săvârșite de pietoni. Totodată, a fost constatată o infracțiune contra siguranței pe drumurile publice și au fost reținute 5 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

Un caz aparte întâlnit de polițiști a fost cel al unui biciclist de 56 de ani din Focșani, care circula pe stradă, deși se afla într-o zonă unde este amenajată o pistă pentru bicicliști. Polițiștii au avut surpriza să constate că bărbatul era băut bine, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au descoperit și un șofer băut, care avea o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iată sfaturile Poliției Rutiere pentru toți cei care circulă pe drumurile publice cu bicicleta:

Nu circulați cu bicicleta dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice; Când circulați pe bicicletă, nu traversați partea carosabilă pe trecerile pentru pietoni; Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevazute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu. Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asigurați-vă temeinic şi acordați prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic. La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca aveți prioritate de trecere, asigurați-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră! Este interzisă circulația bicicletelor pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă. Circulați cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.