VIDEO! Biroul Politic Național al Partidului Împreună pentru Moldova reunit la Focșani. Liviu Macovei: „Există mai multe linii de atac care vor să mă scoată din cursă!”

0
566

Astăzi, 27 iunie, la Focșani a avut loc întâlnirea Biroului Politic Național al Partidului Împreună pentru Moldova (ÎPM), activitate la care au participat președintele formațiunii, Ionel Apostol dar și candidații primelor filiale constituite în țară: Cătălin Urtoi și Dragomir Tomașeschi (pentru Primăria și Consiliul Județean Iași), Marius Stan (pentru Primăria Galați) și Liviu Macovei, candidat independent dar susținut de ÎPM la Primăria Focșani. Încă de la început, președintele formațiunii a ținut să atragă atenția că de la Revoluție și până acum, adică în ultimii 30 de ani, toate guvernele care s-au perindat la putere au arătat o totală indiferență față de județele aflate în regiunea Moldovei, lucru care a dus până la urmă la deteriorarea situației economice a acestei zone. Din acest motiv, liderul ÎPM consideră că realizarea unei infrastructuri rutiere, împărțirea echitabilă a resurselor bugetare, dezvoltarea locală și regională reprezintă priorități de gradul zero pentru noul partid. „Toate guvernele care s-au perindat la conducerea României au neglijat de multe ori, cu bună știință, regiunea în care trăim noi, ceea ce nu este admisibil. Partidul nostru s-a născut dintr-o mișcare civică, una care luptă pentru dezvoltarea Moldovei, a infrastructurii. Din aceste motive am fost foarte bine primiți de cetățenii regiunii noastre însă lumea are așteptări mari de la noi. În acest moment avem filiale la Iași, Vrancea, Galați și Neamț și ne propunem ca până la alegeri să avem filiale în toate județele Moldovei, candidați în toate comunele și orașele regiunii noastre. Ne propunem coeziunea dintre toate județele Moldovei și transformarea acestei zone din una săracă, așa cum este acum, într-una prosperă, unde cetățeanul să se simtă în siguranță”, a spus președintele ÎPM, Ionel Apostol.

Liviu Macovei, candidat independent la Primăria Focșani cu sprijinul Partidului Împreună pentru Moldova, este de părere că celelalte partide au încercat mai multe atacuri la persoană pentru a-l determina să iasă din cursa electorală. Un astfel de atac îl reprezină lansarea unui zvon conform căruia dorința sa de a câștiga primăria este doar o strategie prin care, de fapt, ar face jocurile PSD. Un alt zvon menit să știrbească încrederea electoratului ar fi faptul că un candidat independent nu are șanse reale de a câștiga alegerile la Focșani și chiar dacă prin minune s-ar întâmpla acest lucru, atunci Liviu Macovei nu ar beneficia de sprijinul noului consiliu local. Ei bine, candidatul independent consideră aceste zvonuri fără fundament și create doar din teama partidelor față de simpatia de care se bucură în urbe. „În campania pe care o desfășor pentru candidatura mea la Primăria Focșani am reușit să identific mai multe linii de atac menite să-mi vulnerabilizeze imaginea și eventual să mă determine să ies din cursă. Profit de această ocazie să răspund la cât mai multe dintre ele pentru că odată cu apropierea campaniei ele se vor înteți și îmi propun să nu le mai dau atenție, prefer să mă concentrez pe proiecte pentru Focșani nu pe polemici politice. Există o preconcepție politică și electorală mai mult în zona conducerii PNL Vrancea, în sensul în care toate forțele angrenate într-un fel sau altul în competiția pentru Primăria Focșani sunt cumva obligate să susțină candidatul PNL pentru că altfel ar face jocurile PSD. A spus-o chiar destul de răspicat președintele filialei acum câteva zile. Ei bine eu nu mă simt obligat să susțin aprioric pe nimeni și nici să-mi retrag candidatura ca gest împotriva cuiva. Candidatura mea este pentru Focșani și pentru focșăneni, nu este o candidatură împotrivă”, a declarat Liviu Macovei în cadrul unei conferințe de presă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.