Bisericile ar putea avea internet

0
313

catedrala mantuirii neamului focsani vrancea - Bisericile ar putea avea internet

Românii care locuiesc la sat sau în oraşe mici ar putea avea acces gratuit la internet în parcuri, pieţe centrale, cămine culturale, şcoli, biblioteci şi biserici, potrivit unei iniţiative legislative care s-a aflat în dezbatere publică până vineri. şcolile şi BISERICILE din satele din România

Proiectul de lege, iniţiat de senatorul PSD Alexandru Cordoş, prevede ca primăriile din orice sat şi oraş din România să ofere acces gratuit la reţele de wireless în parcuri, pieţe centrale, cămine culturale, şcoli, biblioteci şi biserici.

“Având în vedere faptul că în România aproape jumătate din populaţie locuieste în mediul rural şi că accesul la informare prin internet în aceastã zonă este redus, în comparaţie cu alte ţări ale Uniunii Europene, accesul la serviciul de internet gratuit în spaţiile publice din mediul rural şi oraşele mici este vital “, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Prin această iniţiativă legislativă se doreşte o mai mare implicare a consiliilor locale în realizarea acestui serviciu public de acces gratuit la internet în spaţiile publice.

Votul final pe această propunere legislativă va avea loc în februarie anul viitor, Senatul fiind camera decizională.

În ultimii ani, au fost amenajate puncte de acces gratuit la internet wireless în mai multe oraşe din Romania.

Potrivit unui studiu al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), dat publicităţii în septembrie, aproximativ 36% dintre gospodăriile din România au o tabletă sau mai multe, 73% au cel puţin un smartphone, iar 55% au laptopuri.

Acelaşi studiu arată că 50% dintre români au acces la internet mobil prin telefon, pe baza unui abonament de telefonie. Internetul mobil este utilizat în principal pentru navigare, reţele de socializare şi e-mail, însă şi pentru comunicarea vocală sau mesagerie instant. 78% dintre utilizatori îl folosesc zilnic sau aproape zilnic, iar alţi 15% îl folosesc de două-trei ori pe săptămână.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.