Bombe neexplodate găsite în Vrancea în timpul lucrărilor agricole de primăvară

0
191

Încep lucrările agricole de primăvară,  ies la iveală proiectile neexplodate ce provin din conflictele armate de acum sute de ani. Atenție însă  ce faceți, dacă descoperiți astfel de obiecte! Nu le mișcați din loc și chemați de urgență specialiștii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

În week-end, pe raza județului Vrancea a fost descoperit un întreg arsenal. La Sihlea, un cetățean a descoperit un proiectil exploziv de calibru 76 mm în timp ce săpa în propria grădină.

bombe neexplodate

Duminică, un localnic din Domneşti, în timp ce lucra pământul în apropierea casei, a descoperit mai multe elemente de muniţie rămase neexplodate. Din fericire, omul a procedat ca la carte şi a apelat numărul pentru apel unic 112, imediat la faţa locului deplasându-se pirotehniştii din cadrul ISU Vrancea. Aceştia au ridicat un proiectil perforant calibru 76 mm, 6 proiectile perforante calibru 57 mm şi 16 proiectile explozive calibru 45 mm. În cursul aceleiaşi zile, echipa pirotehnică  s-a deplasat în comuna Răstoaca, pentru a ridica 1 proiectil exploziv calibru 100 mm şi în comuna Vidra, satul Şerbeşti, pentru a ridica 1 cartuş calibru 7,62 mm.

După cercetarea zonei în vederea identificării altor elemente similare, acestea au fost transportate în condiţii de siguranţă la depozitul amenajat în vederea distrugerii ulterioare.

Având în vedere pericolul la care se expun cetăţenii în momentul descoperirii elementelor de muniţie neexplodate, pompierii reamintesc că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri, deoarece, în ciuda gradului avansat de deteriorare pot fi încă active. De asemenea, este interzisă introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice sau folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte. Orice situaţie de acest gen trebuie anunţată la numărul de apel unic pentru situaţii de urgenţă 112.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.