Bombe neexplodate, găsite pe câmpurile din Vrancea, în timpul lucrărilor de primăvară

0
302

bombe- neexplodate

Cum vremea s-a încălzit, agricultorii din Vrancea au decis să iasă la treabă. Mulți au demarat lucrările agricole de primăvară, prilej care le-a provocat unora adevărate surprize, găsind în propriile curți ori pe propriile terenuri pe care au călcat din totdeauna bombe neexplodate provenite, probabil, din timpul celui de-al doilea Război Mondial.  3 astfel de proiectile explozive de calibru 76 mm au fost ridicate în ultimele zile de specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea.

Două dintre bombe au fost găsite în localitatea Panciu, iar una în satul Făurei, din comuna Garoafa. În toate cele trei situaţii, proiectilele neexplodate au fost găsite pe câmp, în timpul efectuării unor lucrări agricole. Acestea au fost ridicate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

”Deoarece astfel de situaţii pot pune în pericol viaţa oamenilor, multe dintre elementele de muniţie rămase neexplodate fiind încă active, reamintim cetăţenilor că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri. De asemenea, este interzisă comercializarea lor prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, topirea elementelor metalice ale muniţiilor, tăierea acestora cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură ori folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte.  Neutralizarea şi distrugerea muniţiilor se execută numai de către specialiştii pirotehnişti, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune periculoasă. Orice situaţie de acest gen trebuie anunţată la numărul de apel unic pentru situaţii de urgenţă 112”, atrag atenția reprezentanții ISU Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.