Bugetul Focșaniului suplimentat cu peste 800.000 de lei pentru asigurarea carantinării a 100 de persoane ce urmează să sosească din străinătate!

0
112

Bugetul municipiului Focșani urmează să fie suplimentat cu 840.000 de lei, măsură ce va putea fi adoptată în urma aprobării unui proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali în ședința ordinară ce va avea loc la sfârșitul acestui luni, pe 30 aprilie. Suma respectivă reprezintă subvenții pentru finanțarea sănătății și va fi sasigurată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Concret, banii vor fi destinați pentru contractarea unor spații de carantinare pentru aproximativ 100 de persoane ce urmează să sosească din străinătate, măsură ce a fost solicitată administrației publice locale, în mod expres, de Direcția de Sănătate Publică Vrancea printr-o adresă oficială. De altfel, DSP mai are încă două contracte de finanțare încheiate cu Primăria Focșani, contracte ce au o valoare totală de 1.372.900 de lei pentru personalul medico-sanitar și pentru asigurarea cheltuielilor cu hrana persoanelor aflate în cele două centre de carantină din oraș, respectiv hotelul Liceului Economic și Hotelul Pandora.

„Prin prezenta, vă rugăm să ne sprijiniți în contractarea unor spații de carantinare în baza HG nr.269/2020 privind modificarea și completarea normelor metodologice pentru stabilirea cheltuielilor pentru carantină și luarea unor măsuri în domeniul sănătății, precum și pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății aprobate prin HG ne. 201 din 18 martie 2020. Menționăm că la această dată avem încheiate cu unitatea dumneavoastră 2 contracte de finanțare în sumă totală de 1.272,9 mii lei pentru personal medico-sanitar (1.059,3 mii lei pentru 107 persoane) și pentru cheltuieli cu hrana la 2 centre de carantină. Estimăm că am avea nevoie de un centru pentru cca. 100 de persoane ce urmează să sosească din străinătate pentru care vă putem aloca suma de 840.000 de lei”, se arată în adresa emisă de DSP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.