Bugetul orașului Odobești constituit în jurul unui obiectiv esențial: investițiile! Primarul Daniel Nicolaș: „Vom continua toate proiectele începute în anii precedenți!”

0
301

În noul buget pe anul 2022, aprobat la sfârșitul săptămânii trecute, administrația orașului Odobești a prevăzut banii necesari derulării tuturor investițiilor, fie cu bani proprii, fie cu fonduri europene (aici vorbim de partea de cofinanțare). Mai mult, din cauza creșterii prețurilor, consilierii locali au votat actualizarea indicatorilor tehnico economici la o serie de lucrări sau la achiziționarea de dotări și tehnologie, așa cum este cazul proiectului privind realizarea observatorului astronomic, primul și singurul din județul nostru, ori cel de construire a unei zone cu facilități recreative și sportive în oraș. Nu au fost uitate în buget nici cheltuielile legate de modernizarea drumurilor care străbat urbea către Satul Nou și cartierul Nord. De asemenea, în buget au fost prinse și sumele destinate cofinanțării proiectului de reabilitare și modernizare a străzilor Pictor Grigorescu, Eroilor și Călugăreni, proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și care va demara cât de curând, în această primăvară. La sfârșitul lunii martie vor începe lucrările de modernizare și pe arterele de circulație din nord-vestul orașului. „În ceea ce privește investițiile, continuăm toate proiectele începute în ultimii ani aflate acum în derulare. După cum s-a văzut, am actualizat indicatorii tehnico economici ca urmare a creșterii prețurilor. Dacă anul trecut am aliniat costurile materialelor de construcție, anul acesta am făcut același lucru pentru dotări și echipamente electronice, cum este cazul observatorului astronomic. De asemenea, vom continua proiectele de asfaltare a drumurilor către Satul Nou și cartierul Nord, precum și a altor artere din oraș. Se vor continua proiectele de reabilitare a unităților de învățământ și de modernizare a parcurilor. Am adus în bugetul local banii necesari pentru Programul Anghel Saligny, suntem deja în proceduri pentru intrarea în acest program. Am prioritizat strada Pictor Grigorescu, strada Eroilor și Călugăreni, acestea urmând să intre în reabilitare cât mai curând prin acest program. Începând cu sfârșitul lunii martie, străzile din nord-vestul orașelor vor intra și ele în proces de reabilitare și modernizare”, a precizat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș. Nu în ultimul rând, din excedentul bugetar de anul trecut, administrația locală a orașului Odobești a prevăzut fonduri pentru cofinanțarea a două proiecte extrem de importante pentru comunitate, respectiv reabilitarea și consolidarea unor edificii de patrimoniu aflate sub risc seismic – Casa Vianu, clădirea jandarmeriei și Biserica Cazacli – și anveloparea fațadelor clădirilor din oraș.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.