Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 29 mai 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateBUZĂU: Braconieri reținuți în timp ce se pregăteau să împuște căpriori

  BUZĂU: Braconieri reținuți în timp ce se pregăteau să împuște căpriori

  Doi bărbați sunt anchetați pentru braconaj cinegetic, după ce au fost depistați în fondul de vânătoare Oreavul (județul Buzău) deţinând asupra lor arme şi alte obiecte ce ar fi fost folosite în activităţi de braconaj. Totul s-a întâmplat pe data de 9 aprilie 2024, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au fost sesizaţi de către paznicul unui fond de vânătoare cu privire la faptul că ar fi surprins două persoane în timp ce ar fi braconat. Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului şi au stabilit că una dintre persoane este un bărbat, de 66 de ani, din comuna Grebănu.

  „În scurt timp, poliţiştii au depistat un al doilea bărbat, de 56 de ani, de asemenea din Grebănu. Asupra acestuia au fost descoperite un rucsac, obiecte tăietoare şi alte elemente ce ofereau indicii ale implicării în acte de braconaj”, informează IPJ Buzău. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că cei doi bărbaţi nu deţineau autorizaţii pentru vânătoare. „Poliţiştii au descoperit şi au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă de vânătoare cu ţevi lise juxtapuse cu muniţia aferentă, două rucsacuri, obiecte tăietoare şi funii textile cu depuneri de substanţă brun-roşcată”, transmit polițiștii buzoieni.

  Din investigaţii a reieşit că arma era deţinută legal de către bărbatul de 66 de ani, însă persoanele nu deţineau autorizaţie de vânătoare.

  „În baza materialului probator administrat, pe bază de ordonanţă, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a celor doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic”, se mai arată în comunicatul IPJ Buzău.

   

   

  spot_imgspot_img
  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Cronica dimineții – 29.05.2024

  1. În opinia majorităţii ţărilor NATO, a sosit momentul ca preşedintele României, Klaus Iohannis,...

  ARTICOLE POPULARE

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la Consiliul Județean!”

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la...

  Vrei să te angajezi? Iată oferta din baza de date a AJOFM Vrancea

  În a doua jumătate a lunii aprilie, în baza de date a AJOFM Vrancea...