Cadouri de Crăciun pentru ISU Vrancea. Ce dotări noi vor avea la dispoziție echipajele de urgență!

0
247

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Vrancea primeşte o  autopompă cisternă de 9.000 de litri, atât de utilă în intervenţiile de salvare la care sunt solicitaţi pompierii vrânceni. Dotări similare mai primesc Bucureştiul şi alte 4 judeţe, maşinile urmând a fi folosite mai ales în zonele unde sursa de apă este la mare distanţă de incendiu, fiind înlocuite maşini care au vechime de zeci de ani.

De asemenea,  ajung în judeţ containere de căutare-salvare în timp ce 10 microbuze de transport cu câte 17 locuri vor fi virate inspectoratelor din ţară, fără a se şti în acest moment dacă şi Vrancea va beneficia de o astfel de dotare.

“Exerciţiul privind simularea cutremurului a dovedit că lipseşte acest mijloc de transport pentru  personalul de intervenţie. Până la sfârşitul anului, IGSU va avea 62 de microbuze de acest gen, peste tot în ţară. Nu va fi judeţ care să nu aibă astfel de microbuze”, a declarat subsecretarul de stat Raed Arafat.

De asemenea, inspectorul general al IGSU, Ovidiu Vasilică, a spus că toate unităţile teritoriale vor primi mai multe mijloace de intervenţie, care să le permită să aibă un răspuns mai bun la solicitări. El a precizat că cele cinci autopompe de mare capacitate sunt pentru ISU Bucureşti, Braşov, Constanţa, Sibiu şi Vrancea, iar mijloacele de transport vor ajunge în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Prahova şi Timiş.

El a precizat că în luna decembrie vor fi trimise inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă 24 de autopompe cisternă de 9.000 de litri şi 62 de autospeciale de transport cu câte 17 locuri fiecare, care au un rol deosebit, în special la seism.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.