Cadrele medicale din Spitalul Judeţean Focşani sunt şi marţi în GREVĂ GENERALĂ

0
221

Greva în Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Focşani continuă marţi.

“Şi astăzi colegii noştri vor participa la greva generală, se pare că unele dintre revendicări au fost aprobate, dar aşteptăm votul final cu mare interes ne dorim să fim într adevăr băgaţi în seamă. Ne dorim să fiem trataţi cu respectful cuvenit profesiei”, a declarat Cornelia Miron, vicepreşedinte Sanitas Vrancea.                                             

În consecinţă, la fel şi luni, şi marţi, în spitalele din Vrancea vor fi asigurate doar urgenţele medicale, dar pacienţii nu vor avea de suferit, dau asigurări protestatarii.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat, marţi dimineaţă că greva generală continuă în toate spitalele şi a precizat că reprezentanţii Federaţiei se află la primele ore ale dimineţii în Parlament pentru a susţine amendamentele la Legea de adoptare a OUG 20/2016, privind majorările salariale votate luni seară de deputaţii din Comisiile de muncă şi buget.

“Greva generală continuă în toate spitalele, aşa cum a fost şi ieri (luni, n.r.). La această oră suntem deja în Parlament pentru a susţine amendamentele care prevăd majorări salariale, pe care le-au votat deputaţii din comisiile de buget-finanţe şi muncă”, a declarat Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, pentru News.ro.

Deputaţii din Comisiile de muncă şi buget au adoptat, luni seară, la capătul a cinci ore de dezbateri, mai multe amendamente la Legea de adoptare a OUG 20/2016 care prevede majorări salariale pentru angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, personalul din învăţământ, precum şi sporuri pentru medici, deşi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-a împotrivit şi i-a avertizat că acest lucru înseamnă un efort de patru miliarde de lei anual de la bugetul de stat.

Potrivit amendamentelor adoptate de cele două comisii, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se majorează cu 25 la sută faţă de nivelul acordat pentru luna august 2016.Salariile se vor majora efectiv începând cu 1 decembrie 2016.

Totodată, deputaţii au stabilit ca sporurile pentru cadrele medicale să fie calculate la baza salarială din anul respectiv, nu la nivelul din 2009.

Dezbateriile la Comisiile reunite de Muncă şi Buget din Camera Deputaţilor asupra OUG 20/2016 vor fi reluate marţi dimineaţă, întrucât  trebuie discutate grilele de salarizare, urmând ca proiectul de Lege de adoptare a OUG 20/2016 să primească raport de la Comisia Juridică. Proiectul urmează să ajungă apoi în plenul Camerei Deputaţilor care e for decizional în acest caz.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.