Îndrăznește să fii informat!

joi, 30 noiembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateCălin Donca, milionarul care dădea lecții pe antreprenoriat pe TikTok, a fost...

  Călin Donca, milionarul care dădea lecții pe antreprenoriat pe TikTok, a fost arestat preventiv!

  Omul de afaceri Călin Donca, cunoscut pentru aparițiile sale în emisiuni de talent și în spectacole de televiziune se confruntă acum cu acuzații grave de prejudicii în valoare de milioane de lei și înșelăciune cu consecințe deosebit de serioase. Călin Donca, cunoscut pentru investițiile sale în domeniul energiei verzi, a fost considerat unul dintre cei mai tineri milionari români datorită afacerii sale. Cu toate acestea, la începutul acestui an, autoritățile au început să investigheze cazul său din cauza vizibilității și impactului semnificativ pe care Donca îl avea pe platformele online. Potrivit poliției, el părea să joace rolul unui antreprenor de succes care încuraja și alți oameni să își urmeze visurile. Această aparență s-a dovedit a fi falsă, conform anchetatorilor.. Luni, după 19 percheziții efectuate la sediile firmelor deținute de Donca, la locuința sa și la alți membri ai grupării conduse de el, patru persoane au fost reținute: Călin Donca, soția sa, contabila și o prietenă. După ce au fost prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă, Donca, contabila și prietena acestuia au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, în timp ce soția sa a fost lăsată în libertate din motive umanitare, deoarece este mamă a cinci copii și singura persoană care poate avea grijă de aceștia.

  Anchetatorii îl suspectează pe Călin Donca de mai multe infracțiuni grave, inclusiv constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în valoare de 4 milioane de lei, delapidare în sumă de 1,6 milioane de lei și înșelăciune în valoare de 700 de mii de dolari. Conform procurorilor, începând din 2021, Donca a condus un grup infracțional care a înființat 17 firme și le-a folosit pentru a comite infracțiuni financiare. El a creat, de asemenea, o criptomonedă și a promovat-o pe internet, pretinzând că poate aduce profituri uriașe, manipulând astfel piața de capital. Se crede că a vândut 2 milioane de unități dintr-un total de 200 de milioane de tokenuri disponibile.

  Modul de operare al grupului lui Donca a inclus înregistrarea unor operațiuni fictive în contabilitatea unor firme pentru a reduce impozitul pe profit și a crește TVA-ul deductibil. Prejudiciul total estimat a fost de peste 4 milioane de lei. Donca ar fi transferat sau autorizat transferul a peste 8 milioane de lei între societăți controlate de membrii grupării, inclusiv o societate înregistrată în Dubai. Acești bani au fost utilizați pentru achiziționarea de bunuri de lux în valoare de 340.000 de dolari, ceea ce a dus la acuzațiile de delapidare cu consecințe grave. De asemenea, membrii grupării au încercat să lanseze o criptomonedă proprie, dar când proiectul nu a fost de succes, au încercat să manipuleze piața de capital, inducând investitorii în eroare cu informații false despre potențialul acelei criptomonede. Acest lucru a dus la atragerea unor investiții de peste 700.000 de dolari. În urma perchezițiilor, autoritățile au confiscat trei autoturisme, inclusiv un McLaren și două BMW-uri, evaluate la aproximativ 2 milioane de euro. Cu banii obținuți din activitățile infracționale, Donca a achiziționat terenuri în țări exotice, bijuterii și ceasuri de lux. Pentru el și celelalte două femei implicate, procurorii au solicitat 30 de zile de arest preventiv.

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a devenit funcțional de astăzi

  Astăzi, 30 noiembrie 2023, românii au primit o veste bună în ceea ce privește...

  Ștefan Hrușcă, Tronos, Ducu Bertzi, Fuego și soprana Diana Alexe concertează în luna decembrie la Adjud

  Seria de concerte de Crăciun vor aduce și anul acest lumină și căldură în...

  VIDEO! Structurile Ministerului de Interne din Vrancea asigură măsurile de ordine și protecție în perioada minivacanței de 1 Decembrie

  Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea: În contextul minivacanței prilejuite de sărbătoarea religioasă a „Sfântului Apostol...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Accident la Dumbrăveni! O persoană a decedat!

  În urmă cu puțin timp, pe DN2 E85 (comuna Dumbrăveni) s-a produs un accident...