UPDATE! Campania de vaccinare a cadrelor didactice din Vrancea va demara vineri, 26 februarie

0
63
UPDATE:“Numărul total de cadre didactice de pe raza județului Vrancea fiind 3329 din care s-au vaccinat la data de 4 februarie 393, iar din totalul de personal auxiliar didactic/nedidactic-1269, au fost vaccinate până la 4 februarie 187 de persoane. Conform listei centralizate de ISJ Vrancea către DSP Vrancea, încă 359 de cadre didactice și-au dat acordul pentru imunizare”, au transmis reprezentanții Prefecturii Vrancea.
Vaccinarea personalului din învăţământ va începe de astăzi, în Bucureşti şi în alte 23 de judeţe din țară. Conform calendarului stabilit de cei responsabili de campania de vaccinare, imunizarea anti-Covid 19 a angajaţilor din învăţământ se va finaliza în data de 10 martie 2021. Vaccinarea personalului din învățământ se va face în centre special amenajate cu vaccin AstraZeneca pentru persoanele care au 55 de ani inclusiv şi cu vaccin Pfizer pentru cei peste această vârstă, urmând a exista circuite separate de vaccinare. ”Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost vaccinate din rândul personalului didactic şi aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate”, a precizat marţi, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. În Vrancea, campania de vaccinare a personalului didactic va debuta începând cu data de 26 februarie 2021. Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a înaintat Direcției de Sănătate Publică o listă cu personalul propriu care dorește să fie vaccinat în această perioadă. Din informațiile noastre documentul inițial cuprindea 600 de nume, însă aceasta a fost actualizată recent, numărul cadrelor didactice care doresc să fie vaccinate este de doar 300. Dacă este să ne raportăm la cifra totală a personalului din învățământ, respectiv 3.504, observăm că doar 9% dintre dascăli doresc imunizarea. Asta ar însemna că restul de 300 din lista inițială s-au vaccinat între timp.
În România, de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, nu mai puțin de 836.860 de persoane au fost vaccinate. Potrivit unui raport al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), la începutul campaniei de imunizare a fost folosit serul celor de la Pfizer-BioNTech, în timp ce vaccinul Moderna a început să fie administrat din data de 4 februarie. Începând cu data de 15 februarie 2021 au fost administrate primele doze din serul AstraZeneca.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.