Când ar putea fi rezolvată problema apei calde în Focșani? | Deputatul Ion Ștefan: „În următoarele zile va fi publicat un ordin de ministru pentru alocarea sumei de 2,212 milioane lei”

0
664
Începând de duminică, 8 mai 2022, focșănenii abonați la sistemul centralizat s-au trezit că la robinete nu mai curge apă caldă. Situația demnă de secolul trecut vine după ce furnizorii au sistat livrarea de gaze către fabrica de căldură a orașului ca urmare a datoriilor acumulate. Duminică, Primăria Focșani a anunțat sec că instituția condusă de primarul Misăilă a solicitat Ministerului Dezvoltării un sprijin financiar pentru rezolvarea acestei situații. De atunci și până astăzi, edilul orașului nu a mai comunicat nimic pe acest subiect, ba mai mult, nici nu a venit la primărie în primele două zile ale acestei săptămâni. Într-o postare pe Facebook, deputatul Forța Dreptei Ion Ștefan i-a transmis edilului de pe Milcov că trebuie să dea dovadă de implicare. În mesajul său, deputatul Ion Ștefan anunță că a avut o discuție cu ministrul Dezvoltării în urma căreia a primit garanții că în următoarele zile Primăria Focșani va primi un sprijin financiar de peste 2 milioane de lei, bani care vor merge direct către societatea de termoficare ENET SA. „Am fost astăzi la Ministerul Dezvoltării pentru o discuție cu ministrul Cseke Attila privind situația în care este Focșaniul, după ce ENET a sistat furnizarea de apă caldă către clienții casnici și instituții. Am primit garanții ferme că în următoarele zile va fi publicat un ordin de ministru pentru alocarea sumei de 2,212 milioane lei către Primăria Focșani în vederea reînceperii furnizării apei calde. În acest sens, îl somez pe primarul pesede Cristi Misăilă să revină de urgență la muncă și să pregătească actele pentru a vira acești bani către ENET. De asemenea, nu înțeleg lipsa de implicare a edilului în găsirea de fonduri guvernamentale pentru a scuti focșănenii să tremure sub dușuri. Reamintesc PSD, dar și PNL, că sunt împreună la guvernare și că astfel de sincope nu ar trebui să existe. Soluții sunt! Nu este implicare! Dacă cumva Misăilă nu știe drumul la Ministerul Dezvoltării ori la Guvern, mă ofer să îl îndrum! Dacă nu-i pasă că ține un oraș fără apă caldă, să își dea demisia! Dacă nu îl bagă nimeni în seamă la București, nici măcar guvernanții PSD, chiar nu am cum să îl ajut!”, a scris deputatul Ion Ștefan pe pagina sa de socializare.
Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.