Când Justiția e pe val… PSD schimbă Codul Penal

0
484

parlament-sedinta-plen

Zece deputați au depus la Senat un proiect de modificare a Codului de Procedura Penala și la Codul Penal care privează procurorii de o serie de instrumente de anchetă. Modificările sunt menite să îngreuneaze obținerea denunțurilor și va face mult mai dificilă arestarea și reținerea. Noutatea, însă, o reprezintă introducerea unei noi infracțiuni: abuzul de putere al organelor judiciare. 

Proiectul a fost înregistrat pe data de 2 aprilie, la Senat și se află în stadiul de avizare.

Dintre cei zece deputați, care au semnat proiectul de modificare, se numără și deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica. Acesta din urmă și-a retras semnătura de pe proiect la rugămințile șefului său direct, Marian Oprișan.

Președintele CJ Vrancea, a declarat pentru jurnaliștii de la stiripesurse.ro că i-a cerut în mod expres deputatului Ciprian Nica să își retragă semnătura de pe inițiativa parlamentară:

„I-am cerut în mod expres în repetate rânduri să nu se implice în asemnea modificări pentru că implicarea lui atrage după sine implicarea numelui meu într-o chestine care nu are fundament real. De aceea i-am ceru în mod expres să își retragă semnătura pentru că nu vreau ca numele meu sa fie legat de așa ceva. Eu am participat doar la modificări legislative care țin de chestii administrative și nu de acest tip. Nu era treaba lui să facă așa ceva.

De cealaltă parte, Ciprian Nica, care este și Vicepreședintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților a confirmat declarația făcut de șeful său pe linie de partid:

Așa este! Eu am arătat că nu mă opun Justiției și chiar am prezidat lucrările comisiei când au fost discutate Codul Penal și Codul de procedură penală. Am reflectat mult la ceea ce am semnat și într-adevăr m-am consultat cu președintele organizației din care fac parte și mi-a recomandat să mă retrag și să nu particip la asemenea inițiative”, a spus deputatul Ciprian Nica pentru stiripesurse.ro

Lista completă a celor zece deputați care au semnat proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală:

1. Bogdan Gheorghe-Danut – deputat PSD

2. Ghiveciu Marian – deputat PSD de Buzău 

3. Manolache Marius – deputat PSD.

4. Mocanu Adrian – deputat PSD de Buzău.

5. Ciprian Nica – deputat PSD. (Semnătura a fost retrasă)

6. Paslaru Florin-Costin – deputat PSD.

7. Paun Nicolae – deputat PRPE (minoritati)

8. Radulescu Catalin-Marian – deputat PSD.

9. Traicu Rodin – deputat PSD

10. Uricec Eugen Constantin – deputat PSD
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.