Candidații PNL Vrancea la Camera Deputaților și Senat garantează relansarea economică a județului nostru

0
182

Astăzi în cadrul unei conferințe de presă, candidații PNL Vrancea la Camera Deputaților și Senat, ministrul Ion Ștefan, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă și medicul Raluca Ioan și-au prezentat proiectele pentru relansarea județului nostru din toate punctele de vedere. Astfel, medicul Raluca Ioan, candidatul PNL Vrancea la Senatul României, a pus accent pe relansarea programelor de prevenție a cancerului, pe construirea noului spital județean dar și pentru rezolvarea unei probleme stringente a sistemului medical românesc: lipsa acută de personal bine pregătit la multe specialități. „În calitate de senator voi face toate demersurile pentru construirea noului spital județean, instituție medicală de care se vede din ce în ce mai mult că avem nevoie. De asemenea, voi sprijini foarte mult programele de prevenție, cum ar fi cele privind cancerul de col uterin sau cancerul mamar, care funcționează și nu prea. În programul Partidului Național Liberal există această prevedere, pentru stimularea programelor naționale de prevenție a cancerului, lucruri extrem de importante. O altă realitate pe care pandemia a scos-o la iveală sunt alte racile ale sistemului sanitar, cum ar fi lipsa acută de medici în anumite specialități, lipsa de resurse umane, în principal medici și asistenți bine pregătiți. În acest sens, este necesar ca în fiecare regiune să facem niște analize concrete ca să descoperim de ce avem nevoie, la ce specializări suntem deficitari. Aici aș avea o propunere pentru următoarea legislatură, anume ca autoritățile locale să susțină prin burse liceeni, studenți la medicină, pentru ca acești tineri să se reîntoarcă în județele din care provin în calitate de medici, la anumite specializări”, a spus medicul Raluca Ioan, candidatul PNL Vrancea la Senatul României.

În același context, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, a subliniat faptul că, prin toate măsurile adoptate de guvern, Vrancea a fost una dintre regiunile care s-a bucurat de o atenție deosebită în ceea ce privește derularea numeroaselor proiecte de dezvoltare. Candidatul PNL Vrancea la Camera Deputaților a enumerat câteva dintre cele mai importante obiective cu impact major pentru județul nostru, obiective finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. S-a punctat construirea Autostrăzii Moldovei care, printre numeroase beneficii, va rezolva și problema traficului care sufocă municipiul Adjud, construirea de la zero a viitorului spital județean și finalizarea Canalului Siret-Bărăgan, investiție cu impact major asupra dezvoltării agriculturii în Vrancea. „Încă de la preluarea guvernării, după lupte dure în parlament pentru a înlătura guvernarea PSD, Partidul Național Liberal a a vut un plan de dezvoltare a României. Încă din perioada de opoziție am arătat direcțiile de dezvoltare economică a României, pe baze economice fundamentate și nu prin risipa banilor publici pentru pomeni electorale sau sinecuri pentru clientela de partid a PSD. Împreună cu ministrul Ion Ștefan am susținut includerea în Programul Național de Reziliență a unor obiective extrem de importante pentru Vrancea, care acum au finanțare asigurată. De exemplu Autostrada Moldovei,  Ploiești-Buzău- Focșani-Adjud-Bacău are finanțare prin Programul de Reziliență. Asta înseamnă că până în 2024 primii 322 de kilometri vor fi realizați cu fonduri europene, rezolvând astfel problema traficului care sufocă acum municipiul Adjud. Mai avem un drum care i-a surprins pe mulți că a intrat în program, vorbim aici de tronsonul Soveja-Lepșa. Pentru noi, aici în Vrancea, acest proiect este esențial pentru tot ce înseamnă dezvoltarea turismului în zona Soveja. Tot în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt incluse alte două obiecive importante pentru Vrancea. Spitalul Județean Focșani este inclus în acest capitol al modernizărilor, extinderilor și construcțiilor noi de spitale, pentru că în program sunt cuprinse 10 asemnea obiective cu finanțare europeană, iar unul este în Vrancea. Alt proiect pentru care a militat ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, important pentru Vrancea, este reluarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan, pentru infrastructura de irigații fiind prevăzute 6,5 miliarde de euro. La aceastea am putea adăuga și alte obiective finanțate prin celelalte surse pentru dezvoltarea agriculturii, a mediului rural, plățile directe la hectar, programele pe infrastructură, apă, canalizare și racordare la rețeaua națională de gaze”, a declarat Ionel Dancă, șef al Cancelariei premierului și candidat al PNL Vrancea la Camera Deputaților.

Cel care a încheiat conferința de presă a fost ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, candidat al PNL Vrancea la Camera Deputaților. El a ținut să accentueze faptul că guvernul liberal a dus la îndeplinire toate promisiunile făcute, însă pentru continuarea proiectelor destinate atât dezvoltării Vrancei cât și a întregii țări este nevoie de sprijinul cetățenilor. „Noi, liberalii, suntem oameni de cuvânt. Ampromis că vom realiza o stațiune balneară la Vizantea și acum facem toate demersurile pentru ca, la finalul mandatului de parlamentar 2020-2024, să avem în comuna respectivă o stațiune cu toate lucrurile bine puse la punct. La preluarea mandatului în Guvernul Orban am promis că nu vom închide niciun șantier. Și nu am făcut-o! Am plătit toate lucrările  conform contractelor, ba, mai mult, am deschis și alte șantiere și vom deschide altele în toată România. Am spus că avem bani suficienți pentru investiții, nu pentru cheltuieli aiurea, și avem! Ieri, de exemplu, am plătit 580 milioane de lei pentru lucrări derulate prin PNDL. Mai multe localități din Vrancea au primit bani pentru lucrări executate corect, conform contractului. În mandatul meu de ministru nu am plătit nicio factură neverificată de corpul de control sau ISC. Aș mai vrea să punctez un lucru pe care fiecare vrâncean ar trebui să-l cunoască. La alegerile europarlamentare cetățenii din județul nostru au acordat încredere PNL și am obținut un scor foarte bun. Această încredere a generat, în final, un sprijin financiar de 30,4 miliarde de euro pentru România. Acesta este Planul Național de Redresare și Reziliență. De acolo sunt banii, de acolo vine forța financiară care ar putea să asigure saltul economic al județului nostru, salt de care Vrancea are nevoie. Dacă rămânem așa cum am rămas în ultimii 20 de ani, sub guvernarea PSD, nu vom rezolva nimic. Însă pentru a duce la bun sfârșit acest plan de relansare economică a județului Vrancea, avem nevoie de votul vrâncenilor pe 6 decembrie”, a punctat ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, candidat al PNL Vrancea la Camera Deputaților. (Material realizat de SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 11200025)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.