Căpușele fac victime pe bandă rulantă

0
235

capusa

S-a încălzit vremea, focșănenii au început să iasă la iarbă verde, în parcuri ori alte oaze de verdeață. Odată cu aceste ieșiri a început și valul de persoane mușcate de căpușe,  insecte periculoase care pot  provoca  boala Lyme, o afecțiune care netratată poate duce la deces. De la începutul aceste luni, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Focșani au ajuns peste 30  de vrânceni mușcați de căpușe. Pacienților le-au fost scoase căpușele iar medicii le-au prescris tratament cu antibiotic care să-i ferească de afecțiunea periculoasă numită boala Lyme.

Cel mai important, pentru a nu cădea victime căpușelor, este să ne ferim pe cât putem. Astfel,  dacă ieşim în parc sau în spaţii deschise, este bine să purtăm haine de culori deschise care să protejeze braţele şi picioarele. Culoarea deschisă ajută la identificarea uşoară a căpuşelor. Se recomandă, de asemenea, purtarea pantalonilor lungi, a bluzelor sau cămăşilor cu mâneci lungi. Este indicat ca încălţămintea să nu fie prevăzută cu decupaje. Se recomandă aplicarea repetată la 1-3 ore a unui spray repelent pentru insecte pe pielea expusă sau a unui insecticid pe pantaloni, manşete, ciorapi şi pe mâneci.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.