Caravana Siguranței, acțiune de educație rutieră organizată de IPJ Vrancea

0
173

Având în vedere că se apropie începutul unui nou an școlar, în intervalul 12.00 -15.00,   polițiștii Biroului Sigurață Școlară și ai Serviciul Rutier s-au întâlnit în aer liber, în Crângul Petrești, cu zeci de elevi cărora le-au reamintit  reguli de circulație dar și reguli pentru siguranța acasă, la școală și pe stradă. În cadrul Caravanei Siguranței nu au lipsit distracția și voia bună:copiii au desenat, au prezentat importanța practicării unui sport (prin lecții de autoapărare) și le-au fost lansate provocări, în cadrul unui concurs tematic pe echipe.

De asemenea, organizatorii de la IVAS ŠKODA Focșani și polițiștii  au prezentat importanța sistemelor de siguranță, folosirea semnalizării și a sistemului ISOFIX, montarea scaunului de copil, ce trebuie făcut în caz de accident cu sau fără victime, dar și cum se încheie o înțelegere amiabilă. Copii și adulți au învățat de ce e bine să își formeze un comportament responsabil, despre importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație atât în calitate de pieton, cât și de participant la trafic (auto-moto). La eveniment s-au alăturat și motocicliști, pentru a-i face pe cei prezenți să conștientizeze prezența vehiculelor pe două roți în trafic dar și pentru a semnala problemele cu care se confruntă în trafic. (IPJ Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.