Care este temperatură optimă pentru locuința ta? | Locuințele în care temperatura este scăzută sau prea ridicată pot fi un adevărat pericol pentru sănătate

0
219

Persoanele expuse la riscuri sunt cei care suferă de boli cronice cum ar f diabet, boli cardio vasculare, cei cu probleme de circulație, cei care suferă de artrită, depresie și anxietate,  dar și copiii.

Temperatura optimă din locuințe trebuie să fie cuprinsă între 18 si 21 de grade Celsius

În case nu trebuie să fie nici prea frig dar nici prea cald. În condițiile în care temperatura din locuințe scade sub 18 grade Celsius persoanele care suferă de diabet, artrită, insomnie, anxietate, depresie sau boli cardiovasculare pot suferi complicații ale bolilor. Expuși la probleme de sănătate pot fi si copii mici dacă sunt ținuți in locuințe ale căror temperatură nu depășește 18 grade. De asemenea, probleme pot apărea și dacă temperatura din locuințe depășește 24 de grade Celsius.

Temperaturi periculoase pentru sănătate: 13-17 grade Celsius

La această temperatură, vasele de sânge se îngustează, crește tensiunea arterială sângele devine mai gros și riscul de boli cardiovasculare este mai mare.(atac de cord, accident vascular). De asemenea, expunerea prelungită la astfel de temperatură sensibilizează organismul și îl predispune la apariția bolilor respiratorii (răceli, pneumonii, astm, etc) pe fondul umezelii și apariției mucegaiului.

18 grade Celsius

Această temperatură este cea optimă pentru adulți, în timpul somnului. În cazul copiilor, temperatura ideala și fără să prezinte riscuri pentru sănătatea acestora, poate crește maxim până la 20 de grade Celsius.

19-22 grade Celsius

Pe timpul zilei, temperatura cuprinsă între 19-21 grade Celsius este cea mai potrivita pentru locuința ta. În cazul în care aveți și copii mici puteți crește temperatura din locuința până la 24 grade Celsius.

24-27 grade Celsius

Astfel de temperaturi din locuințe pot pune în pericol grav sănătatea copiilor și a bebelușilor. În primul rând pentru că favorizează înmulțirea virusilor si bacteriilor dar și pentru că pot provoca insomnii, agitație, deshidratare și febră.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.