„Cărțile au venit acasă” cu succes datorită unui proiect inedit al Bibliotecii Județene Vrancea

0
93

„Cărțile vin acasă”, cel mai recent proiect al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, inițiat în urmă cu aproximativ două săptămâni, s-a dovedit a fi un real succes. Gândită ca un serviciu de curierat rapid care livrează gratuit cărți de împrumut la domiciliul cititorilor, inițiativa a dovedit atât rolul pe care instituția îl joacă în sânul comunității, cât și faptul că pasionații de lectură au reușit să-și întrețină pasiunea chiar și pe timpul pandemiei. Astfel, din 23 aprilie, data la care a fost lansat proiectul, au existat 67 de împrumuturi în Focșani și în localitățile limitrofe municipiului. Practic, au fost cerute 175 de titluri, cu preponderență volume de beletristică română și străină, cărți din programa școlară ori de specialitate, cum ar fi psihologie și sociologie.

„Evidența de împrumut a fost simplificată de colegii responsabili de împrumutul la domiciliu, comunicarea on-line sau telefonică este promptă, realizarea coletelor personalizate se face în cel mai scurt timp cu putință, iar colegul nostru, domnul Romulus Maftei, este cel care duce aceste bucurii lectoriale cititorilor noștri. Astfel, doamne sau domni de toate vârstele, dar și adolescenți și uneori și copii, îl așteaptă la intrarea în bloc, nerăbdători, curioși, mulțumiți! Termenul de împrumut este cel cunoscut, 14 zile, cu posibilitatea de prelungire. Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acestui serviciu, atât pentru utilizatori, cât și pentru bibliotecari, secțiile au fost dotate cu lămpi pe bază de raze ultraviolete pentru sterilizarea spațiilor și a cărților”, se arată pe pagina de Facebook a instituției. Cei care doresc să apeleze la serviciile de curierat ale bibliotecii, o pot face la numerele de telefon: 0237 / 214562 (Secția de Împrumut la Domiciliu Adulți); 0237 / 626646 (Secția de Copii și Tineret) și 0237 / 231161 (Sala de Lectură Adulți) ori la adresa de mail biblioteca@bjvrancea.ro

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.