Casa eco friendly – nu doar un gest frumos pentru natură ci și o investiție avantajoasă!

0
122

Construirea unei case ecologice nu doar ca este in propriul tau avantaj, dar are si  un impact pozitiv enorm asupra mediului inconjurator. O astfel de locuinta este prin definitie construita si mobilata din materiale reciclate, utilizeaza tehnologia smart si are la baza surse alternative de energie. Asadar, daca te gandesti sa-ti construiesti propriul camin, in oras sau undeva la tara, merita sa iei serios in calcul aceasta optiune, in care confortul se impleteste perfect cu aspectul practic, dar si cu cel moral, prosocial.

A avea o casa eco friendly spune ceva despre tine, despre valorile si principiile in care crezi, fiind totodata un exemplu pentru comunitate.

Iata in continuare cateva dintre principalele beneficii ale proprietarilor de case ecologice:

1. Utilizeaza resurse alternative de energie

Cea mai folosita in cazul gospodariilor personale este energia solara, ca alternativa la cea conventionala. Panourile solare sunt deja un trend in ascensiune, atat dartorita reducerii costurilor, cat si datorita tehnologiilor din ce in ce mai avansate ce le ofera fiabilitate pe tot parcursul anului, inclusiv iarna. Acestea sunt potrivite atat pentru producerea apei calde, cat si pentru electricitate.  Dacă te gândești să apelezi si tu la aceasta solutie, vezi aici oferta pentru panourile fotovoltaice, monocristaline si policristaline, specializate in producerea energiei electrice.

2. Alege materiale naturale

Daca doresti sa iti construiesti  o casa eco friendly, e foarte important sa te interesezi de provenienta lemnului si a materialelor de constructii pe care le vei folosi. Pentru a milita activ impotriva defrisarilor masive, asigura-te ca acestea provin de la companii acreditate. De asemenea, fii creativ si utilizeaza pentru decomodarea spatiului interior fel de fel de variante naturale, precum pluta, vata minerala bazaltica sau fibra de canepa, inlocuindu-le astfel pe cele conventionale si de cele mai multe ori toxice.

3. Alege inteligent incalzirea pe timp de iarna si sistemul de aer conditionat pentru vara

In acest caz, ai la dispozitie mai multe optiuni. Daca iti construiesti casa de la zero, cea mai buna varianta ar fi sa alegi un sistem de incalzire prin pardoseala, care reduce semnificativ pierderea de caldura prin convectie, ceea ce se intampla in cazul caloriferelor. In ce priveste racorirea aerului din timpul verii, o varianta prietenoasa cu mediul ar fi sa alegi un sistem de racire cu pompe de apa ce functioneaza pe baza panourilor solare fotovoltaice. De asemenea, acorda atentia necesara izolatiilor interioare de la usi si ferestre, dar si tencuielii exterioare. Cele mai calitative optiuni pentru izolatii sunt siliconul si oxidul de titan.

4. Ia in calcul renovarea unei case batranesti

Pe structura unei case mostenite de la bunici  se pot face adevarate minuni. Ia in calcul si aceasta alegere daca ti-e accesibila. Dincolo de faptul ca iti vei reduce cheltuielile si timpul propriu-zis, de ce sa strici ceea ce e deja bine cladit? In mod evident, vei avea multe de reparat si inlocuit, iar o revizie amanuntita este absolut necesara. Incepand de la acoperis, pana la peretii de rezistenta, tencuiala exterioara si finisajele interioare, toate necesita interventie.

In concluzie, a avea grija de mediul inconjurator este o alegere constienta pe care tot mai multi oameni o iau, nu doar prin actiuni izolate ci adoptand un nou stil de viata. O casa eco friendly, este, asadar, un pas important spre restaurarea echilibrului om-natura, si nu numai, caci acest gest frumos fata de planeta este recompensat nu doar moral, ci si material. Sursa imagine – Shutterstock.com

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.