Casele mai mari de 120 mp și mașinile mai scumpe de 50.000 euro, în vizorul PSD | Social-democrații vor să introducă o TAXĂ DE SOLIDARITATE PE LUX

0
1796
Negocierile pe programul de guvernare dintre PSD, PNL și UDMR sunt în toi. Deși par destul de avansate, decidenții politici nu pot să se pună de acord în privința unor domenii extrem de importante pentru populație. Pe de o parte Florin Cîțu (PNL) anunță că vrea să eficientizeze aparatul public, să facă o reformă în administrație și să introducă salariile bazate pe performanță, în timp ce PSD vrea să introducă o taxă de solidaritate pe lux. Mai exact, proprietarii caselor mai mari de 120 mp, cei care au autoturisme mai scumpe de 50.000 euro, sau cei care înregistrează venituri mai mari de 100.000 euro anual, ar urma să contribuie suplimentar la bugetul de stat sub forma unei taxe. ”PSD a anunțat că vrea taxă de solidaritate pe lux, pentru case de peste 120 mp, masini de peste 50 000 de euro sau venituri de peste 100 000 euro pe an. Vor să fie crescute taxele pe proprietate, nu vor reducerea cu 25% a personalului bugetar din administrația centrală”, a declarat liderul liberalilor.De cealaltă parte, șeful social-democraților a declarat că taxa va fi una modică și că luxul și prostia ar trebui taxate. „Nu a spus nimeni nici de mașini, nici de proprietăți, nici de 150.000 de euro. Sunt active de lux în România, venituri excepționale, care ar trebui impozitate. Dacă ajungi să câștigi peste 1 milion de euro, este normal să existe o taxă de solidaritate. Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxă modică pe care și-o pot permite cei cărora li se va aplica. Există o discrepanță imensă în societate în acest moment, dar nu se atinge nimeni de veniturile medii ale românilor. Cred că la un moment dat va trebui să renunțăm la excepțiile din Codul Fiscal și să avem un sistem unic de impozitare, așa cum este în toată Europa. Luxul este lux, iar după cum știți și dumneavoastră, luxul și prostia de obicei se plătesc”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.