Cât de legală este termoscanarea? | Ce părere are judecătorul Cristi Danileț

0
106

Judecătorul Cristi Danileț a vorbit despre legalitatea termoscanării cetățenilor, atunci când intră în spațiile închise, cum ar fi la locul de muncă, în supermarketuri sau instituții. În opinia judecătorului, nu există nici un argument legal care ar putea să interzică acest lucru. Cristi Danileț a explicat, miercuri seara, la Digi24 că nu este nicio încălcare a vreunui drept al omului și că populația are dreptul să-i fie asigurat dreptul la sănătate.

„M-am uitat foarte atent în aceste zile în legislația cu privire la sănătate, la drepturile pacientului și constat că mulți vorbesc, dar puțini cunosc. În legislația cu privire la sănătate se prevede în mod clar ce este intervenție medicală și în ce unități se desfășoară aceasta. Nu are nicio legătură cu operațiunea de măsurare a temperaturii care se practică în unele supermarketuri sau în instituțiile publice. Așadar, avem o lege pe care cu toții trebuie să o respectăm. Este o lege care obligă angajatorii să măsoare temperatura angajaților în momentul intrării în unitate ca un mijloc de prevenire. Nu stă nimeni să stabilească dacă ești bolnav sau nu, dacă suferi de covid sau ai o simplă febră, sau dacă doamnele sunt într-o anumită perioadă a lunii. Pur și simplu este o măsură de precauție, prevăzută în lege, care trebuie respectată atât timp cât este în vigoare.

Trebuie să avem în vedere că un om poate fi periculos pentru al om în aceste zile, pentru că s-ar putea să poarte germenii acestei boli îngrozitoare și atunci, cumva, trebuie să găsim o soluție să ne păzim. Distanțarea socială este o soluție, spălarea pe mâini este o altă soluție, purtarea măștii încă una și, mai nou, termoscanarea.

Vă asigur ca jurist că nu este nicio încălcare a vreunui drept al omului. Din contră, cred că noi ceilalți avem dreptul să pretindem să fim protejați și a ni se respecta sănătatea”, a spus judecătorul Cristi Danileț, miercuri seara, la postul de televiziune Digi24.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here